Başkan Altay: “Kurallara uymazsak tehlike sinyalleri var”

Başkan Altay: “Kurallara uymazsak tehlike sinyalleri var”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da hasta sayısında bir artış söz konusu olduğunu belirterek, “Rakamsal olarak çok abartılı bir yükselme yok ama biz kurallara uymazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son günlerde Konya’da korona virüs vakalarında büyük artış olduğu ve hastanelerde kriz yaşandığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Rakamsal olarak çok abartılı bir yükselme yok ama biz kurallara uymazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var” dedi.

“KONYA’NIN HASTANE POTANSİYELİ HASTA SAYILARINA YETECEK SEVİYEDE”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da hasta sayısında bir artış söz konusu olduğunu ancak kriz oluşturacak bir yoğunluk olmadığını aktaran Başkan Altay, “Yoğun bakım ve entübe sayılarında da bir artış yok. Şu anda Konya’nın hastane potansiyeli hasta sayılarına yetecek seviyede. Doluluk oranlarımızda herhangi bir sorun yok. Ama biz kurallara uymazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var” şeklinde konuştu.

Konya’da anlatıldığı gibi bir kriz olmadığına dikkati çeken Başkan Altay, “Ama rakamlar bu hızla giderse bir kriz olma ihtimali de var. Onun için lütfen tüm vatandaşlarımızdan sosyal mesafeye uymalarını, maske takmalarını ve hijyene dikkat etmelerini istiyoruz” uyarısında bulundu.

(MÇ/Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.