Deprem Bölgesinde Çalışan Ebelere Simülasyonlu Eğitim

Deprem Bölgesinde Çalışan Ebelere Simülasyonlu Eğitim
SÜ’de ‘Simülasyon Eğitimi ile Preeklampsi ve Eklampsi Yönetimi’ adlı proje çerçevesinde ebelere yönelik kurs düzenlendi. Lisansüstü mezunu ve çoğunluğu deprem bölgesinde çalışan ebelerin katıldığı kurs, 3 gün sürecek.

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) ‘Simülasyon Eğitimi ile Preeklampsi ve Eklampsi Yönetimi’ adlı proje çerçevesinde ebelere yönelik kurs düzenlendi. Lisansüstü mezunu ve çoğunluğu deprem bölgesinde çalışan ebelerin katıldığı kurs, 3 gün sürecek.

SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hacer Alan Dikmen’in yürütücülüğünde hazırlanan ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen “Simülasyon Eğitimi ile Preeklampsi ve Eklampsi Yönetimi” adlı proje çerçevesinde ebelere yönelik kurs düzenlendi. Lisansüstü mezunu ve çoğunluğu deprem bölgesinde çalışan ebelerin katıldığı kurs, 3 gün sürecek.

Proje Yürütücüsü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacer Alan Dikmen, Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde düzenlenen kursun açılışında “Gebelikte hipertansif bozukluklar, anne ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Hatta kanamalardan sonra ikinci sırada bulunmaktadır. Hem dünyada hem de ülkemizde gittikçe uygulaması artan bir simülasyon eğitimi var. Merkezimiz Sema Hocamızın destek bulmasıyla yaklaşık 1 yıl önce tamamlandı ve kuruldu. 1 yıldır da aktif olarak lisansüstü ebelerimize yönelik eğitimlerimize devam ediyoruz. Amacımız daha çok ebeye ulaşmak. Bu konuda çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Çok fazla katılmak isteyen arkadaşımız var. İnşallah önümüzdeki süreçlerde eğitimlerimizi, etkinliklerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Kursun alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verileceğini ifade eden Doç. Dr. Dikmen, kurs programının sahada çalışan ebelerin deneyim kazanmaları açısından değerli olduğunu sözlerine ekledi.

16 kursiyerin katıldığı kurs, 10 Kasım 2023 tarihinde sona erecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.