İşte Konya’da Sağlık Ordusunun ‘112 Acil’ Filosu!

İşte Konya’da Sağlık Ordusunun ‘112 Acil’ Filosu!
Konya’da İl Sağlık Müdürlüğü, 1 helikopter, 2 yeni doğan, 3 kar paletli, 2 motorize, 1 obez ve 124’ü normal olmak üzere toplamda 133 ambulansla acil sağlık hizmeti veriyor.

Konya’da İl Sağlık Müdürlüğü, 1 helikopter, 2 yeni doğan, 3 kar paletli, 2 motorize, 1 obez ve 124’ü normal olmak üzere toplamda 133 ambulansla acil sağlık hizmeti veriyor.

Geçtiğimiz günlerde, Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “2023 yılında yaklaşık 200 bin vakaya dakikalar içerisinde ulaşan 112 ekiplerimiz, filomuza yeni eklenen ambulanslarımızla daha kaliteli ve hızlı hizmet sunacaklardır. Son gelen ambulanslarımız ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü ambulans filomuz, 1 helikopter, 2 yeni doğan, 3 kar paletli, 2 motorize, 1 obez ve 124’ü normal olmak üzere toplamda 133 rakamına ulaşmıştır. Bu güçlü araç filosunu ilimize kazandıran Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’a ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“İstasyon Sayısını 98’e Çıkartarak Vakalara Ulaşma Sürelerimizi Kısalttık”

Amaçlarının sağlık hizmetlerinde kaliteyi daha ileriye taşımak ve en iyi şartlarda hizmet vermek olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Konya’da 68 olan istasyon sayısını 98’e çıkartarak vakalara ulaşma sürelerimizi kısalttık. Aynı zamanda ambulans sayımızı da artırarak ambulans yaş ortalamamızı da düşürdük. Türkiye’ye örnek bir model ortaya koyarak fiziki şartları oldukça kötü durumda olan 49 istasyonumuzu 5 yıl içerisinde hayırseverlerimiz, belediyelerimiz ve Bakanlığımızın gönderdiği bütçeyle yenilemeyi başardık. İnşaatı devam eden ya da ihale/proje aşamasında olan 21 istasyonumuzla ilgili olarak da çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Toplamda 70 istasyonumuzu yenileme hedefimize inşallah en kısa sürede ulaşmayı arzu ediyoruz” açıklamasında bulundu.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.