Konya Şehir Hastanesi’ne Son Bir Yılda Kayıtlı Hasta: 2 Milyon 262 Bin

Konya Şehir Hastanesi’ne Son Bir Yılda Kayıtlı Hasta: 2 Milyon 262 Bin
Konya Şehir Hastanesi’ne geçen yıl 2 milyon 262 bin kişinin tedavi olmak için başvurduğu bildirildi.

Konya Şehir Hastanesi’nde 2022 yılında 2 milyon 262 bin kişiye tedavi hizmeti sağlandığı açıklandı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Şehir Hastanesi 2022 değerlendirme toplantısında, sunulan sağlık hizmetleri, istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri görüşüldü.

Prof. Dr. Koç, “Konya Şehir Hastanemizdeki ameliyat sayıları, poliklinik sayıları ve özellikli birimlerimizde yapılan işlem sayılarına baktığımızda çok şükür bu hedefimize ulaştığımızı artık rahatlıkla söyleyebilirim. Hastanemizin, vatandaşlarımızın derdine deva olacak şekilde, hizmet odaklı ve verimli çalışması hepimizin önceliğiydi. Bizlere verilen emaneti, yapılan bu büyük yatırımı hakkı ile çalıştırmanın gururu ve mutluluğunu burada görev yapan 4 bin 702 mesai arkadaşımızla birlikte yaşıyoruz” diyerek tüm çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“Gelir-Gider Dengesi En İyi Olan Hastaneler Arasına Girdik”

Konya Şehir Hastanesi’nin üst seviyedeki hizmet kalitesi ile halkın hem teveccühünü hem de güvenini kazandığına değinen Prof. Dr. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanemizde sunulan sağlık hizmetleri çeşitliliğinde ve hizmet kalitesinde ciddi bir artış ivmesi yakalamış olduğumuzu istatistiki veriler bizlere çok net göstermektedir. Hayal ettik, hedefimizi belirledik, çok çalıştık ve başarıya ulaştık. Tüm şehir hastaneleri arasında gelir-gider dengesi en iyi olan hastaneler arasına girdik. İnşallah bu başarıları 2023 yılında da devam ettirerek hastanemizi çok daha iyi seviyelere hep birlikte getireceğiz.”

“2022 Yılında 2 Milyon 262 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti”

Prof. Dr. Koç, hastaneye ilişkin istatistiki bilgileri de paylaşarak, Konya Şehir Hastanesi’nin açıldığı günden bu yana Konya ve çevre illerdeki vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunduğunu, 2022 yılında 549 bin 468’i acil servisten olmak üzere toplam 2 milyon 262 bin hastaya tedavi hizmeti sağlandığını vurguladı. 1.250 yatak kapasiteli hastanede, yaklaşık 450 hekim, 296 asistan, 1.500’ün üzerinde ebe ve hemşire ile birlikte 4 bin 702 çalışanın görev yaptığını anlatan Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde hastanede 34 bin 74’ü özellikli ameliyat olmak üzere toplamda 76 bin 806 ameliyatın gerçekleştirildiğini açıkladı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.