Konya’da Tabipler Resepsiyonda Buluştu

Konya’da Tabipler Resepsiyonda Buluştu
Konya’da sağlık çalışanları Tabip Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı resepsiyonunda bir araya geldi.

Konya’da sağlık çalışanları Tabip Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı resepsiyonunda bir araya geldi.

Konya’da bir otelde düzenlenen resepsiyona Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, rektör yardımcıları, dekanlar, başhekimler, doktorlar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, etkinlikte yaptığı konuşmada, doktorluk mesleğinin geçmişten beri toplum tarafından itibar gören kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Doktorların görev ve sorumluluklarını bilerek, işlerini ‘aşk’la yapmaları gerektiğini ifade eden Vali Toprak, “Doktorluk için uzun ve zorlu bir eğitim sürecinden geçmeniz gerekiyor. Üniversite eğitiminizi tamamlasanız dahi dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeniz ve sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu yüzden doktorluk mesleğini icra edebileniz için bu işi aşkla yapmanız gerekiyor” diye konuştu.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Karaca ise eğitimini tamamlayan meslektaşlarının önünde ilerleyebilecekleri birkaç yol olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunlar var. Eğitim öğretim kademelerindeki meslektaşlarımızın performans kayısı yaşamayacakları bir ücret düzenlemesi ile zihin olarak rahatlatılmalıdır. Eğitimin niteliğinin düştüğüne dair kanaatleri düzeltmenin belli başlı yolu budur. Pratisyenlik veya uzmanlık eğitimi sonrasında, aile hekimliği, kamuda veya özel kesimde hekimlik hizmetini tercih etmekte diğer bir alternatif yoludur. Ancak bu alanda da yeterli inan kaynağı olmamasından kaynaklanan iş yoğunluğu başta olmak üzere, görev tanımı ve yükümlülükler anlamında yapılan değişiklikler, kamu hastanelerindeki performans kaygısı ile yaşanan sorunlar, sağlık hizmeti alanların bir kısmının bilinçsiz ve şuursuz hareketleri sonucunda ortaya çıkan şiddet problemi, özel hastanelerde çalışan meslektaşlarımız için, hastanelerin sürdürülebilir mali politikalarına etki eden ve meslektaşlarımızın iş güvencesini dolaylı olarak tehdit eden SUT ve benzeri sebepler bu alanlarda en önemli problemlerdir.”

Konuşmaların ardından Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak tarafından meslekte 50 yaşını dolduranlara plaket verildi.

Programa Vali Toprak ve eşi Funda Toprak, 26. Dönem Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, rektör yardımcıları, oda başkanları, öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.