Prof. Dr. Öztürk: “Bu Yıl 14 Mart’ı Değişik Duygularla Karşılıyoruz”

Prof. Dr. Öztürk: “Bu Yıl 14 Mart’ı Değişik Duygularla Karşılıyoruz”
Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, “Bu yıl 14 Mart’ı değişik duygularla karşılıyoruz. Tıp Bayramı, adı bayram olsa da Türkiye'deki tıp doktorlarının problemlerinin de konuşulduğu, tartışıldığı bir anma ve kutlama günüdür” dedi.

Konya Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla iftar programı düzenlendi. Programda meslekte 50. ve 40. yılını dolduran hekimlere plaketleri takdim edildi.

Selçuk Üniversitesi Kampüsü Keykubad Köşkü’nde gerçekleştirilen iftar programına Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve rektör yardımcıları, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Mete Algen, 5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Hakan Koru, Konya Aile Hekimleri Etkinlik Derneği (KonAHED) Başkanı Dr. Yavuz Altınbaş, başhekimler, çok sayıda doktor ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, programda yaptığı konuşmada, “Bir insanı yaşatmanın tüm insanlığı yaşatmak olduğuna inanan, bu gayeyle çalışan saygın bir mesleğin mensupları olarak, maalesef son senelerde yaşadığımız yaklaşık 2 yıl süren salgın ve 6 Şubat 2023 günü yaşanan deprem felaketleri nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nda bir araya gelememiştik. Covid-19 salgını ve deprem felaketinde de en ön saflarda yer alarak mesleğimizin gereğini seve seve yerine getirmiştik. Değinmeden geçemeyeceğim, bir taraftan da yine maalesef hafızalarımızdan hiç silinmeyen o hazin olayla, 6 Temmuz 2022 tarihinde Dr. Ekrem Karakaya kardeşimizi poliklinikte görevini yaparken sağlıkta şiddete kurban vermiştik. Rabbim böyle durumlarla bizi bir daha karşılaştırmasın inşallah. Bu nedenle bu yıl 14 Mart’ı değişik duygularla karşılıyoruz. Tıp Bayramı, adı bayram olsa da Türkiye'deki tıp doktorlarının problemlerinin de konuşulduğu, tartışıldığı bir anma ve kutlama günüdür. Son zamanlarda sağlık sisteminde birçok konuda önemli iyileştirmeler yapılmış olsa da bazı sıkıntılar, eksiklikler mevcuttur, çözüm bekleyen problemler bulunmaktadır. Sağlıkta şiddet, hekimliğin itibarının kaybı, malpraktis, ücret eşitsizlikleri, özlük hakları, çalışma yoğunluğu ve çalışma ortamı olumsuzlukları en önemli problemler olarak ifade edilebilir. Bu problemlerin en az düzeyde hissedilmesi için doktorlarımızın yoğun ve stresli çalışma koşullarında, herkesin güvenine, katkısına ve desteğine ihtiyacı vardır. Ülkemizin, büyük fedakârlıklarla yetiştirdiği her hekiminden azami düzeyde faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle tüm yöneticilerimizin ve vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyetle, anlayışla davranmalarını umuyor ve istiyoruz. Deprem felaketi sonrası ve daha önce de salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gece gündüz özveriyle, gerektiğinde kendi yakınlarını bir kenara bırakarak gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum. Sağlık alanındaki tüm problemlerin çözülmesini umuyor, insanı yaşatmayı, insanlığa nitelikli bir yaşam sunmayı hedefleyen, kutsal, saygın ve onurlu bu mesleği büyük bir adanmışlıkla yapan doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Salgında ve depremlerde kaybettiğimiz hekimlerimize, vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadeleriyle günün anlam ve önemini anlattı.

İftar sonunda meslekte 50. ve 40. yılını dolduran hekimlere plaketleri takdim edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.