Şehit Doktor Ekrem Karakaya’nın Adı Karatay’da Yaşatılacak

Şehit Doktor Ekrem Karakaya’nın Adı Karatay’da Yaşatılacak
Karatay Belediyesi tarafından Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılan ve geçtiğimiz yıl Temmuz ayında şehit olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın adı verilen Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin resmi açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi’nin Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırdığı Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin resmi açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Merkez, 4 Katlı Bir Kompleks Şeklinde Geniş Bir Bölgeye Hizmet Verecek

Geçtiğimiz yıl Konya’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın adı verilen merkez, üç ayrı bölümden oluşuyor. Projenin Aile Sağlığı Merkezi bölümünde 5 üniteli Doktor-Hemşire odaları, Aşılama ve Gebe İzleme Odaları, Laboratuvar ile Tıbbi Müdahale Odası bulunuyor.

Sağlıklı Yaşam Merkezi bölümünde Ağız Diş Polikliniği, Sigara Bırakma Polikliniği, Çocuk Gelişimi Uzmanı Odası, Okul Sağlığı Odası, Psikolog Odaları, Sağlıklı Beslenme Danışmanı Diyetisyen Odaları, Fizyoterapist Odası, Fiziksel Egzersiz Salonu, Gebe Sınıfı Salonu, Mamografi Odası, Üreme Sağlığı ve KETEM Danışmanlığı, Eğitim Toplantı Salonu, Acil Müdahale Odası, Laboratuvar-Kan Alma Odası yer alıyor. Acil Sağlık Hizmetleri Birimi’nde ise 2 Dinlenme Odası, Ortak Alan, enerji alanı ile otopark bulunuyor.

4 Yılda Sağlığa 100 Milyon TL’yi Aşan Bir Yatırım Yaptık

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca açılış öncesinde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hizmet kalitesi standartlarına sahip bir yatırımı daha ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak insanımıza değer katan yatırımları önemsiyor; fayda merkezli hizmetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bir gün temel atıyorsak diğer gün açılış yapıyoruz. Bu çalışma gayretini Karatay’a olan muhabbetimizden, Karataylı hemşehrilerimizin duasından alıyoruz. Karatay Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl Haziran ayında temelini attığımız Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin yapımını tamamladık ve bugün merkezimizin resmi açılışını yapıyoruz. Ülke olarak sağlıkta rol model olduk. Gerek salgın döneminde izlenilen yol gerekse 6 Şubat depremleri sonrasındaki özverili çabalar neticesinde de gördük ki; Türkiye’miz, 100’ncü yılına yakışır şekilde ilerlemeyi sürdürüyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de, devletimizin ve hükümetimizin bu çabasına katkı ve destek olmak adına önemli bir gayretin içerisindeyiz. 2019 yılından bu yana yani sadece son 4 yılda belediye olarak; Hayıroğlu Mahallemize Aile Sağlığı Merkezi kazandırdık. Yine Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’ni tamamladık; Karakulak Aile Sağlığı Merkezimizi tamamlamak üzereyiz. Yine Hayırseverimizin desteğiyle; Sedirler, Akabe ve Doğuş Mahallelerimize Aile Sağlığı Merkezimizin yapımlarını başlatıyoruz. Kısa sürede bu projelerimizi de tamamlayacağız inşallah. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz sağlık yatırımlarımızın altyapısı ve çevre düzenlemesiyle birlikte toplamda 100 milyon lirayı aşıyor” dedi.

Eşsiz Medeniyetimizin Sahip Olduğu Değerler Çerçevesinde Hizmet Ediyoruz

Karatay’ın eşsiz birçok medeniyete ev sahipliği yaptığının altını çizen Hasan Kılca, söz konusu medeniyetin sahip olduğu değerler çerçevesinde hizmet ettiklerini aktardı ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Nakipoğlu Mahallemizde Aile Sağlığı Merkezi’ne ihtiyaç vardı. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzden arsayı takasla edindik. Önceki Dönem AK Parti Konya Milletvekilimiz Sayın Hacı Ahmet Özdemir’e de bu vesileyle destekleri için teşekkür ediyorum. Neticede buraya Sağlıklı Hayat Merkezimizi kazandırmış olduk. Merkezimizin arkasında park alanımız, devamında da mahallemizin ihtiyacı olan 24 derslikli bir ilkokulun da ihalesini yaptık. Buranın temelini de kısa sürede atacağız inşallah. Merkez, Sağlık Bakanlığı’mızın belirlediği ve istediği ölçü ile standartlarda insanımıza hizmet verecek. Projemiz; bin 500 metrekare alan üzerinde, 2 bin 822 metrekare inşaat alanına sahip. 4 kattan oluşan merkezimizin bodrum katında spor ve aktivite salonu, mescitler ve yemekhane bulunuyor. Zemin katta muayene, gebe izlem, tıbbi müdahale aşılama ve bebek izleme gibi odaları yer alıyor. Birinci katta ağız diş, sigara bırakma poliklinikleri; acil müdahale, çocuk gelişim, okul sağlığı, veri istatistik, psikolog, sosyal çalışmacı ve dinlenme odalarıyla birlikte laboratuvar yer alıyor. İkinci katta ise; sorumlu hekim odası, gebe sınıf ve salonu, sağlıklı yaşlanma, diyetisyen fizyoterapi ve kadın sağlığının ön planda tutulduğu sağlık odaları ile diyetisyen uygulama mutfağı bulunuyor. 30 milyon liralık maliyetiyle Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezimiz, hemşerilerimizin daha konforlu ortamda ve modern bir tesiste sağlık hizmeti almasına katkı sunacaktır.”

Şehit Doktor Ekrem Karakaya’nın Adını Karatay’da Yaşatacağız

Sağlıklı Hayat Merkezi’ne geçtiğimiz yıl Temmuz ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu görevi başında şehit edilen Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın adını verdiklerini hatırlatan Kılca; “Karatay, hoşgörünün yanında vefanın da merkezidir. Bu vefanın bir gereği olarak şehit doktorumuzun adını Karatay’da yaşatacağız. Bu vesileyle şehit doktorumuza bir kez daha Allah’tan rahmet; Konyamıza ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’mizin Konyamıza, Karatayımıza, mahallemize, sağlık camiamıza ve elbette tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın İsminin Tesiste Yaşayacak Olması Bizler İçin Büyük Bir Onurdur

Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin sağlıkta örnek bir model olduğunu söyleyen Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç; merkezde Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın isminin yaşayacak olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Koç şunları söyledi; “Sağlık Bakanlığımızın, belediyelerimizin ve hayırseverlerimizin örnek bir dayanışmasıyla yeni sağlık yatırımlarının tamamlanması, yeni protokoller ve yeni projelere atılan imzalarla Konya’mız çağdaş sağlık tesisleri kazanıyor. Bu Konya modelinin en güzel örneği olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi kısa süre önce Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın katılımlarıyla 83 sağlık tesisimizi hizmete açtık. Son 5 yılda bu modelle 31 ilçemizde yüzlerce model sağlık tesisi kazandırıldı. Hem bu modeller hem de yapılan tesislerin özellikle planlamalarıyla Sağlık Bakanlığımızca ülkemize örnek gösterilen bir il olduk. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Arsa tahsisi ve binanın tamamı Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan ve çok kısa bir sürede hizmete açılan bu modern binamız hizmete açılıyor. Menfur bir saldırı sonucu Şehir Hastanemizde görevi başında şehit edilen mesai arkadaşımız Dr. Ekrem Karakaya’nın isminin sağlık kompleksimizde yaşayacak olması bizler için büyük bir onur olmuştur. Bu vesileyle şehit kardeşimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Sağlıkta şiddete karışanları nefretle kınıyorum. Sağlık hizmetlerinde hizmet kalitesinin yanında kolay ulaşılabilirlik de son derece önemli. Vatandaşlarımıza mahallemizde hem koruyucu sağlık hizmetleri hem aile sağlığı hem de acil sağlık hizmeti sunulacak olan bu örnek model binanın, arsa tahsisi ve yapımından dolayı Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya bakanlığımız ve mesai arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Tesisin Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

En Büyük Duamız, Birliğimizin Ve Dirliğimizin Daim Olmasıdır

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, Konya belediyelerinin; ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket ettiğini aktararak; “Karatay Belediyemizin de insan sağlığı için hayatlarını feda eden isimleri böyle anması ve isimlerini yaşatması takdir edici bir durum. Her fırsatta 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ın ne kadar önemli olduğunu dile getiriyorduk. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Zira Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakımız, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında canla başla çalışıyor. En büyük duamız, birliğimizin ve dirliğimizin daim olmasıdır. Bir kez daha merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İmkânları Milletin Hizmetine Seferber Edecek Bir Yönetim Anlayışı Var

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan merkezin öneminden bahsetti.

İl Başkanı Hasan Angı şunları belirtti; “Sağlık tesisimizin bulunduğu alan yaklaşık 60-70 yıldır boş olarak durmaktaydı. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün bu bölgeye hizmet edilmesi adına ve karşılıklı anlaşmayla bu projeye yol vermesi neticesinde bu alan değerlendirilmiş oldu. Ülkemizde var olan imkânları yine bu milletin hizmetine seferber edecek bir yönetim anlayışı gerçekten önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tüm kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz ve başta Sayın Valimiz koordinasyonunda her türlü gayret gösteriliyor. Hayırseverlerin yaptırdığı pek çok tesis de vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Bu şehir bir başka. Topyekûn elbirliği ve gönül birliğiyle geleceğe çok daha umutla bakıyoruz. Kıymetli bir hekimimizi görev başında menfur bir saldırıda kaybetmiştik. Şehit hekimimizin adı yapılan sağlık tesisimizde yaşıyor. Cenabı Hakk’tan görevi başındayken şehit olan tüm sağlık çalışanı kardeşlerimize rahmet diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarımızı da her türlü musibetten ve şiddetten korunması için dua ediyorum. Projenin hayata geçmesinde emeği olan Karatay Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Merkezin Sağlıktaki Gücümüze Güç Katacağına İnanıyorum

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, insan sağlığının büyük bir hassasiyetle korunması ve sağlıklı bir yaşamın ortaya konulmasının sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

Mustafa Uzbaş; “Hamdolsun ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atılan adımlarla sadece bölgemizde değil, tüm dünyada saygın ve güçlü bir sağlık sistemine kavuştu. Sorunsuz bir şekilde çalışan bu sistem sayesinde tüm dünyayı kasıp kavuran Korona Virüsü salgını başta olmak üzere birçok olumsuzluğa karşı büyük başarılara imza atıldı. Bu başarıda en büyük pay, şüphesiz ki sağlık çalışanlarımızındır. Her şart ve durumda görevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getiren sağlık çalışanlarımız, toplumumuzun sağlıklı yaşamasının da sigortası konumundadırlar. Millet olarak sağlık çalışanlarımıza şükran borçluyuz. Karatay Belediyemizin yapımını tamamladığı Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin de sağlıktaki gücümüze güç katacağına inanıyorum. Bu önemli merkezi hayata geçiren Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konya Modeli Belediyeciliği, İnsanın İhtiyacı Olduğu Her Alanı Hizmet Alanı Olarak Gören Anlayışla Hareket Ediyor

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de, geçtiğimiz yıl menfur bir saldırı sonucunda şehit edilen Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’ya rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Türkiye’nin geride bıraktığımız zaman zarfında hemen her alanda çok büyük başarılara imza attığını aktaran Mustafa Hakan Özer şunları dile getirdi; “Ülkemizin 21 sene içerisinde sağlıkta özellikle en dipten en zirveye doğru adım attığına hep beraber şahitlik ettik. 2000’li yılların başlarında insanımız hastanelerde sabahın erken saatlerinde saatlerce bekleyerek birkaç dakika muayene olabilmek için çaba sarf ediyordu, hastanelerde rehin kalıyordu. O günlerden bugün 5 yıldızlı otel konforuna ulaşmış sağlık tesislerine ve hastanelere kavuşur hale geldik. Türkiye’nin, şehrimizin ilerlemesini en önemli etkenlerinden biri de yerel yönetimler ve AK Parti Belediyeciliğidir. Konya Modeli belediyeciliği, insanın ihtiyacı olduğu her alanı bir hizmet alanı olarak gören anlayışla hareket ediyor. Bugün de açılışla birlikte en güzel örneklerinden birisini yaşıyoruz. Seçim sürecinde Karatay Belediye Başkanımızla birlikte Karatay bölgemizdeki 5 aile sağlığı merkezi ve 2 de ağız ve diş polikliniği ziyaret etmiştik. Bunlardan üçünü Karatay Belediyemizin yapmış olduğunu gördük. Bu, aslında Konya Modeli Belediyeciliğin hangi seviyede olduğunun en güzel göstergesi. Nakipoğlu Mahallemize kazandırılan Nakipoğlu Şehit Uzman Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin Karatay’a ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu Tesis, İnsanımızın Yaşam Kalitemizi Artıran Bir Yatırımdır

Açılışta konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı.

Birçok fonksiyonuyla birlikte söz konusu tesisin Karatay’a kazandırılmış olmasının takdir edici bir durum olarak niteleyen Vali Vahdettin Özkan; “En kutsal sağlık hizmetini yerine getirirken şehadet şerbetini içen Doktorumuz Ekrem Karakaya kardeşimize böyle vefa ve kadirşinasın gösterilmiş olması ayrıca üzerinde durulması gereken bir husustur. İnsanımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi konusunda verilecek en güzel hizmet sağlık kamu kuruluşlarıdır. Bu hizmetlerin iyileştirilmesi, tarih boyunca süregelen bir gelenektir. Son yıllarda devletimizin sağlık kamu hizmetinin etkinleştirilmesi, yaygınlaştırılması ve hizmet kalitesinin artırılması yönünde önemli çalışmalar yürütülüyor. Bunun yanında eğitim, etik, motivasyon, hedefe odaklanma ve iyi bir iletişim de çok önemli kavramlardır. Sağlık kamu hizmetlerinin öncüleri olan sağlık çalışanlarımızın insanımızın beden ve ruh sağlığını korumasının yanında eğitsel yönünün de olduğu ortada.  Milli eğitimimizin de bu sürece katılımı son derece önemli. Dolayısıyla toplum olarak yaşam kalitemizi artırmak için hedeflerimizin olması, iyi bir iletişim ve motivasyonun olması gerekiyor. Bu güzel tesisin de insanımızın sağlığına, sıhhatine ve bireysel gelişimine katkı sunmasını temennisiyle, şehit doktorumuz Ekrem Karakaya’ya bir kez daha başsağlığı diliyorum. Sağlıkta şiddet olmasın, toplumda şiddet olmasın. Her türlü şiddetin bertaraf edilmesi yanlızca hukuki formel olarak değil, aynı zamanda etik değerlerle alışkanlıklar, anne babaların çocuklarını yetiştirmesinde de önem arz ediyor. Merkezin Karatay’a, Konyamıza ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılan Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin resmi açılışı, duaların ardından gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra merkezi inceleyerek yetkililerden tesis hakkında bilgi aldılar.

Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın Mesai Arkadaşlarını Duygulandıran Tesis

Konya Şehir Hastanesi Uzm. Dr. Şehit Ekrem Karakaya’nın mesai arkadaşı Kardiyoloji Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Zafer Büyükterzi; “Burada halkımıza birinci derece sağlık hizmeti verilecek. Tesis çok güzel olmuş. Arkadaşımız Şehit Ekrem Karakaya kardeşimiz çok iyi bir insandı. Kendisiyle çalışma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Ne yazık ki iyi insanlar dünyadan erken ayrılıyor. Doktor arkadaşımızın burada böyle güzel bir tesiste yaşatılması çok güzel. Karatay Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Süleyman Kanyılmaz da, “Arkadaşımız kardeşimiz Ekrem Karakaya’nın böyle güzel birinci basamak sağlık hizmeti veren bir tesiste yaşatılması bizim için kıvanç verici bir durum. Kendisiyle 1.5 yıl çalışma fırsatım oldu. Çok iyi bir insan, iyi bir mesai arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. Böyle nitelikli bir tesisi ilçeye kazandıran Karatay Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit Uzman Doktor Ekrem Karakaya ile aynı bölümde çalışan Hemşire Saliha Teke ise şunları dile getirdi; “Çok kıymetli bir doktorumuzdu. Bir karıncayı dahi incitmeyecek kadar naif bir insandı. Kendisiyle birlikte çalışıyorduk ve hala o günü yaşıyormuş gibiyim. Sağlıkta şiddeti kınıyorum. Vatanı ve insanı için ter döken hiç kimse bunu hak etmiyor. Ekrem Karakaya’nın isminin buraya verilmiş olması çok güzel bir düşünce. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Öte yandan açılış programına; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Tahir Özer, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Oğuzhan Günenc, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebaattin Küçükdoğru, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, Konya Şehir Hastanesi yönetimi, hastanede görevli olan ve Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın mesai arkadaşı doktorlar, hemşireler ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.