Tapipler: ‘Kalbimizde ki Acı İlk Günkü Gibi Tazeliğini Koruyor’

Tapipler: ‘Kalbimizde ki Acı İlk Günkü Gibi Tazeliğini Koruyor’
Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya ölümünün 1. yıl dönümünde meslektaşları tarafından anıldı.

Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya ölümünün 1. yıl dönümünde meslektaşları tarafından anıldı.

Konya Şehir Hastanesi İdari Bina önünde, Konya Tabip Odası, Sağlık-Sen, Tabip-Sen, KONAHED, HEKİMSEN, Hekim Birliği, AHEF üyeleri, şehit Dr. Ekrem Karakaya’yı vefat yıldönümünde anma ve basın açıklaması yapmak için toplandı.

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, yaptığı basın açıklamasında, “Bugün burada Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın bir yıl önce canice hayattan koparılışının yıl dönümü nedeni ile toplandık. Kalbimizde ki acı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Doç. Dr. Edip Uğurcan Kürklü-1988, Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı-2005, Dr. Ali Menekşe-2008, Op. Dr. Ersin Arslan-2012, Op. Dr. Aynur Dağdemir-2015, Op. Dr. Kamil Furtun-2015, Dr. Hüseyin Ağır-2016, Prof. Dr. Sait Berilgen-2017, Uzm. Dr. Fikret Hacıosman-2018 Hemşire Ömür Erez-2022 de kamu kurumlarında acımasızca katledildiler. Sabah evlerinden bir daha geri dönemeyeceklerini bilmeden ayrıldılar” ifadelerini kullandı.

“Bir yıl önce bugün Ülkemiz, meslektaşımız Kardiyolog Ekrem Karakaya Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında hasta muayene ederken katledilmesiyle sarsılmıştır” diyen Prof. Dr. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu korkunç olay, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet sorununun en acı örneğidir ve tüm toplum için büyük bir endişe kaynağı olmuştur. Doktor Ekrem Karakaya da tüm diğer meslektaşlarımız gibi mesleğine olan sevgisi ve özverisiyle tanınan bir hekimdi. Hastalarına şefkatle yaklaşan ve kendini onların sağlığına adamış bir doktor olarak bilinirdi. Ancak, bir yıl önce büyük bir özveriyle şifa dağıtıcı olarak çalıştığı bu hastanede bir hasta yakını tarafından yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybetmiştir. Hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatını kurtarma ve iyileştirme misyonunu yerine getirmek için ailelerini bile unutarak gece gündüz çalışmaktadır. Bu kabul edilemez acı olaydan ders alınmamış olmalı ki hala hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenlik tehdidi devam etmektedir.”

Bir an için herkesi empati yapmaya ve düşünmeye davet eden Prof. Dr. Öztürk, “Her aileden hekim çıkabilir ve bu yaklaşık 25 yıl süren büyük emeklerle ortaya çıkmaktadır. Bizler bu halkın öz çocuklarıyız, hiç kimse evladına kıyılmasını kabul edemez, özellikle insan hayatını kurtarmaya adanmış hayatlara kıyma teşebbüsü sadece toplumsal cinnetle açıklanabilir. Toplumun tüm kesimlerini, Sağlık Bakanlığını, Sağlık Kurumlarını ve ilgili tüm yetkilileri birlikte samimiyetle işbirliği yapmaya çağırıyoruz. Caydırıcı- etkin yasalar; mevcut yasaların etkili şekilde uygulanması, sağlık kurumlarına girişte etkin güvenlik taramaları temel taleplerimizdendir.

Bu vesileyle, olayın yıldönümünde Doktor Ekrem Karakaya'yı ve tüm diğer şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve şiddetin her türüne karşı sıfır tolerans ilkesinin benimsenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Öztürk, “Son sözümüz; güzel bir şairimizin de söylediği gibi ‘kapı aralığından baktığımızda en güzel şeydir yaşamak’ cümlesiyle müşahhaslaşan yaşatmaya adanmış hayatlar hepimizin geleceğidir” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.