Tekin: ‘Vaadedilen Yüzde 70 Zammın Yanında Seyyanen Zam da İstiyoruz’

Tekin: ‘Vaadedilen Yüzde 70 Zammın Yanında Seyyanen Zam da İstiyoruz’
Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilcisi Abdülbaki Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak’ açıklamasına ilişkin, “Memurlara vaat edilen Temmuz zam oranının yüzde 70’in üzerinde olabileceği anlaşılmaktadır. Bunun yanında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza ilave 5 bin TL seyyanen zam verilmesi talebimizi yineliyoruz” dedi.

Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilcisi Abdülbaki Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak’ açıklamasına ilişkin, “Memurlara vaat edilen Temmuz zam oranının yüzde 70’in üzerinde olabileceği anlaşılmaktadır. Bunun yanında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza ilave 5 bin TL seyyanen zam verilmesi talebimizi yineliyoruz” dedi.

Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu. Bilindiği gibi en düşük memur maaşı 12 bin 800 TL civarındaydı. Bu açıklama ile birlikte memurlara vaat edilen Temmuz zam oranının yüzde 70’in üzerinde olabileceği anlaşılmaktadır. Verilen bu iyileştirme sözü bizler açısından değerlidir. Teşekkür ediyoruz. Bunun yanında; 7 gün 24 saat ülke insanımıza fedakârca hizmet eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza ilave 5 bin TL seyyanen zam verilmesi talebimizi yineliyoruz. Teşvik ve benzeri adlar altında verilen ek ücretlerin tamamının da tek kalem halinde ödenmesini ve emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.