Tekin: ‘Yüz Binlerce Memur Mağdur Edilmemeli’

Tekin: ‘Yüz Binlerce Memur Mağdur Edilmemeli’
YENİ SENDİKA Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, “3600 Ek Gösterge 1.Derece’ye gelen tüm memurların hakkıdır. Yüz binlerce memur mağdur edilmemelidir” dedi.

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, yaptığı açıklamada, “3600 Ek Gösterge 1.Derece’ye gelen tüm memurların hakkıdır. Yüz binlerce memur mağdur edilmemelidir” dedi.

“Kamuda görevli hizmetliler düşük kadroya, az ücrete mahkûm edilmişlerdir” diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Bugün hizmetliler kamuda memurların görevleri arasında sayılan işlerde çalıştırılmaktadırlar ve yaptıkları işin karşılığını alamamaktadırlar. Hizmetlinin görev tanımında yer alan temizlik ve benzeri işler bugün bütün kamuda taşeron firma elemanlarına yaptırılmaktadır.”

Ayrıca üniversite mezunu olup da hizmetli kadrosunda görev yapmak zorunda olan kamu çalışanlarının olduğuna dikkati çeken Tekin, “Bu insanlarında aldıkları eğitime göre kamuda değerlendirilmeleri ve buna uygun kadrolarda istihdamları daha doğru olur kanısındayız” diye konuştu.

“Mağduriyetlerinin Son Bulmasını Talep Ediyoruz”

Yeni Sendika Eskişehir olarak en az lise mezunu olup hizmetli kadrosunda olanların bir defaya mahsus 4/B ve 4924'ler gibi sınavsız memur kadrosuna geçirilmesini talep eden Tekin, “Mağduriyetlerinin son bulmasını, hak ettikleri işlerinin karşılığı olan unvana bir an önce kavuşmalarını talep ediyoruz. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi istiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Y.Ö.K. bu feryadı duymalıdır, Çalışanların taleplerine kulak vermelidirler. Adaletsizlik son bulmalı, memur kadrosu bekleyen hizmetli abilerimizin, ablalarımızın hak ettiği kadroları verilmelidir” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.