Töke: “Sağlık Çalışanları Sorunlarına Çözüm Bekliyor”

Töke: “Sağlık Çalışanları Sorunlarına Çözüm Bekliyor”
Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm beklediğini bildirdi.

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm beklediğini bildirdi.

Sağlık camiasının sorunlarına çözüm üretilmesi ve temel beklentilerinin karşılanması gerektiğini savunan Töke, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tüm sağlık camiasının tek kalem maaş istediğini, ücretlerin belirsizlikten kurtulup ay sonunda ne kadar ücret alabileceklerini öngördükleri bir ücret politikası talep ettiğini kaydetti.

Töke açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sağlık çalışanları sağlıkta şiddetin en aza indirilmesini, sağlık kurum ve kuruluşlarında can güvenliğinden emin şekilde şifa dağıtmak istemektedirler. İstihdamda planlı bir politika izlenerek hem iş yükünün hafifletilmesini hem de atama bekleyen genç sağlık çalışanlarının kamu hizmetinde görevlerine başlamasını talep etmektedirler. Objektif bir sınavla yönetici atamalarının yapılmasını, ehliyet ve liyakatin esas alınmasını arzulamaktadırlar. Mobbing, adam kayırmacılık ve ayrımcılık yapılarak, çalışma huzurunun bozulmasına, adaletin zedelenmesine bir son verilmesini beklemektedirler. Mevzuat düzenlemeleri ile çalışma hayatını zorlaştırılmasının, cezalarla sağlık hizmetlerine yön çizilmesinin durdurulmasını talep etmektedirler. Mazeret tayinleri başta olmak üzere eğitim gibi Anayasal hakları kullanmasına engel olan düzenlemelerin ortadan kaldırılarak kamuya bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında atama ve tayinlerde engellerin sonlandırılmasını istemektedirler. Tüm sağlık camiası ayrımcılığın olmadığı, görev tanımlarının net belirlendiği daha iyi bir çalışma hayatı arzu etmekte, emeğinin karşılığını aldığı, çalışma ortamından memnun olduğu bir çalışma düzeni arzulamaktadır.”

Metin Töke, beklentilerin karşılanarak sorunlara çözüm üretilmesinin yolunun sosyal taraflarla diyalog içerisinde çalışanın görüşü alınarak düzenleme yapmaktan geçtiğini, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını beklediklerini, sağlık camiası için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarına değindi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.