Türk Hekimlerinden Bahar Kalkanı Harekatına Destek

Türk Hekimlerinden Bahar Kalkanı Harekatına Destek
Ülke olarak hassas günlerden geçildiğini belirten Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Türkiye’nin yıllardır her türlü diplomatik girişimlerini devam ettirdiğini ancak iki yıldır sahada da bizzat kendisi aktif rol oynamak zorunda kaldığını ifade ederek, “Mevcut psikolojik ve sosyal ortamda ‘vatan dışında her şey teferruattır’ düşüncesindeyiz” dedi.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, ülke olarak hassas günlerden geçildiğini belirterek, “Yıllardır her türlü diplomatik girişimlerini devam ettiren ülkemiz ve devletimiz, yaklaşık iki yıldır sahada bizzat kendisi aktif rol oynamak zorunda kalmıştır. Türk hekimleri olarak, bu süreçte ülkemizin güvenliği için mücadele ederken canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve selamet diliyoruz” dedi.

Dr. Seyit Karaca, Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 14 Mart anma etkinliklerinin 101. yıl programlarını açıkladı.

“ÜLKE OLARAK HASSAS GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

Ülke olarak hassas günlerden geçildiğini dile getiren Dr. Karaca, “İnsanlık değerlerini rafa kaldıran, hatta bebek, kadın demeden tüm dünyada sivilleri katletmek için kullandıkları silahlar ve bombalarla insanlığı ve tüm insanlık değerlerini öldüren ama tüm yaptıklarına rağmen kendilerini medeni gören barbarlar, ülkemiz üzerinde ve bulunduğumuz coğrafyada oynadıkları oyunlara devam ediyorlar. Buna izin vermemek üzere yıllardır her türlü diplomatik girişimlerini devam ettiren ülkemiz ve devletimiz, yaklaşık iki yıldır sahada bizzat kendisi aktif rol oynamak zorunda kalmıştır. Türk hekimleri olarak, bu süreçte ülkemizin güvenliği için mücadele ederken canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve selamet diliyor, hepsini saygı ve minnetle anıyoruz. Ayrıca geçen yıl 14 Mart haftamızda bugüne ebediyete uğurladığımız meslektaşlarımızı ve tüm sağlık çalışanlarını da saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

“VATAN DIŞINDA HER ŞEY TEFERRUATTIR”

“Mevcut psikolojik ve sosyal ortamda ‘vatan dışında her şey teferruattır’ düşüncesiyle çok fazla konuşmayı da arzu etmiyoruz” diyen Dr. Karaca, ancak bugünlerin aynı zamanda mesleğe ait sorunların konuşulduğu günler olduğu için hem anma günleri içerisinde yapacaklarının hem de meslek alakalı sorunlarını kısaca ifade etmek istediğini kaydetti.

Dr. Karaca, hafta dolayısıyla etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen basın toplantısına Konya’daki üniversite hastanelerinin dekan, başhekim ve tabip odası üyeleri katıldı.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.