TÜRKİYE’NİN MARKASI ZADE VİTAL DÜNYA MARKASINA DOĞRU

TÜRKİYE’NİN MARKASI ZADE VİTAL DÜNYA MARKASINA DOĞRU
Zade Vital Türkiye, Uluslararası Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Büyükhelvacıgil, “Zade Vital, şu anda 10 ülkeye ihraç ediliyor. Bu yıl ABD Chicago’da faaliyete giren Zade Global Inc ile ABD pazarına girme hazırlığındayız” dedi.

Zade Vital Türkiye, Uluslararası Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil, Zade Vital’in şu anda 10 ülkeye ihraç edildiğini belirterek, bu yıl ABD Chicago’da faaliyete giren Zade Global Inc ile ABD pazarına girmeye hazırlandığını söyledi.

Aynı zamanda Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Büyükhelvacıgil, 1991 yılından itibaren gerçekleştirdikleri üniversite- sanayi işbirliklerinin toplum sağlığına fayda sağlayacak pek çok hizmet ve ürüne dönüştüğünü ifade etti.

Büyükhelvacıgil, 135 yıllık bir geçmişe sahip Helvacızade Grubu’nun, Türkiye’nin önemli şirketleri arasında yer aldığını söyledi.

Grubun 2017 yılında gıda alanında başlattığı yeni üretim yatırımına da değinen Büyükhelvacıgil, Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’nin günlük 400 ton olan kapasitesinin yaklaşık bin 200 tona yükseleceğini ve mevcut dolum, ambalajlama üretim kapasitesinin de üç katına çıkacağını belirtti. Büyükhelvacıgil, yeni yatırım kapsamında tüm üretim aşamalarının endüstri 4.0 standartları doğrultusunda planlandığını vurguladı.

Grubun sağlık alanındaki çalışmalarına da değinen Büyükhelvacıgil, doğal ürünler başta olmak üzere, besin takviyesi, ilaç ve gıda alanlarında yeni ürün çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Büyükhelvacıgil, Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı beşeri tıbbi ürün ruhsatına sahip ilk geleneksel bitkisel tıbbi ürünü ruhsatını Helvacızade’nin almasının ardından, 3 yeni ürün ruhsatı ile Konya’da sağlık alanında pek çok ilkin gerçekleştiğini aktardı.

İlaç dışı kategorisinin Türkiye’nin cari açığını oluşturan 7’inci kalem olarak yer aldığını hatırlatan Büyükhelvacıgil, “Helvacızade Gurubu olarak Zade Vital markamızla 2012’de başlayan serüvenimizde, bugün Türkiye’nin 361 faaliyet gösteren şirketler arasında 17. sırada yer alıyoruz.  Hem şehrimizi hem ülkemizi hem de markamızı çok güzel bir şekilde dünyada tanıtmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Zade Vital’in pazar durumu hakkında da bilgiler veren Büyükhelvacıgil, Zade Vital’in her yıl çok hızlı bir ivme ile büyüyerek Türkiye’nin ilaç dışı kategorisinde 17. şirket haline gelmesinin büyük başarı olduğunu bildirdi.

“ÜLKELER VE ŞEHİRLER MARKALARIYLA GÜÇLENİYOR”

Bu yıl  itibariyle Zade Vital ürün gruplarının 130 farklı ürün, 530 farklı forma ulaştığının altını çizen Büyükhelvacıgil, 5 yıllık serüveni içerisinde Zade Vital’in Türkiye’deki 24 bin 406 eczanenin 15 bin 790’nına doğrudan erişim sağlandığını belirtti.

Bunun ilaç dışı kategorisinde gelinebilecek en yüksek noktalardan biri olduğuna işaret eden Büyükhelvacıgil, “Bu bizim için çok önemli çünkü ülkeler ve şehirler markalarıyla güçleniyor. Markanız kadar gücünüz, gücünüz kadar markanız var” diye konuştu.

YENİ ÜLKELERE YELKEN AÇIYORLAR

“Zade Global ile hem ülkemizin cari açığının kapanmasında ciddi bir katkı sunmayı hedefliyor hem de ülkenin markasına, şehrimizin markasını dünyaya lanse edeceğimiz önemli bir hamle olarak görüyoruz” diye konuşan Büyükhelvacıgil, bugün Amazon dünyanın en büyük e-ticaret markalarından biri olduğunu anımsattı.  

Büyükhelvacıgil, 2018 yılı başından itibaren burada da Zade Vital markalarının satışının başlayacağını belirterek, “Önümüzdeki yıl projeksiyonumuz içerisinde planladığımız 7 ülke daha var. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Zade Vital tesisimizde Doğaner ve İbn-i Sina Ar-Ge merkezlerimizde her yıl 12’ye yakın yeni ürün geliştiriyoruz ve pazara sunuyoruz. Bizim en kritik noktamızdan bir, iyi bir Ar-Ge yapıyor olmamız. Aynı zamanda Ür-Ge tarafıyla birlikte de üretime dönüştüren guruplardan biriyiz. Dünyadaki birçok pazara açılıyor olmamız önemli” dedi.  (HaberKent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.