Vali Toprak: “Doktorlarımıza Yapılacak Her Türlü Şiddetin Karşısında Yer Alacağız”

Vali Toprak: “Doktorlarımıza Yapılacak Her Türlü Şiddetin Karşısında Yer Alacağız”
Konya Valisi Toprak, “Doktorlarımıza yapılacak olan psikolojik veyahut fiziksel şiddetin karşısında yer alacağız ve şiddete meyilli kim varsa gereken yaptırımları uygulayacağız” dedi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Doktorlarımıza yapılacak olan psikolojik veyahut fiziksel şiddetin karşısında yer alacağız ve şiddete meyilli kim varsa gereken yaptırımları uygulayacağız” diye konuştu.

Konya Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir otelde düzenlenen resepsiyona katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak, doktorluk mesleğinin geçmişten beri toplum tarafından itibar gören kutsal bir meslek olduğunu söyledi.   

Doktorlara yönelik yapılan fiziksel ve psikolojik şiddetin kabul edilemez olduğunu önemle vurgulayan Vali Toprak, “Son dönemde doktorlarımıza yönelik yapılan şiddet olaylarını kabul edilir göremeyiz. Doktorlarımız büyük bir çoğunluğu halk sağlığı için toplumun menfaatine uygun bir şekilde hareket ediyorlar. Bu yüzden doktorlarımıza yapılacak olan psikolojik veyahut fiziksel şiddetin karşısında yer alacağız ve şiddete meyilli kim varsa gereken yaptırımları uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Toprak, doktorların görev ve sorumluluklarını bilerek, işlerini ‘aşk’la yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, meslekte 50 yaşını dolduranlara plaketlerini verdi.

Programa Vali Toprak ve eşi Funda Toprak, 26. Dönem Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Tabip Odası Başkanı Seyit Karaca, rektör yardımcıları, oda başkanları, öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

(Mürsel Çetin /Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.