Yeni Sendika Üye Aidat Kesintisini Binde 4'e Düşürdü!

Yeni Sendika Üye Aidat Kesintisini Binde 4'e Düşürdü!
Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Eskişehir İl Başkanı Abdulbaki Tekin, sendika üye kesinlerinin binde 5’ten binde 4’e düşürüldüğünü, böylece her bir üyenin bütçelerine az da olsa katkı sağlanacağını açıkladı.

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika) Eskişehir İl Başkanı Abdulbaki Tekin, sendika üye kesinlerinin binde 5’ten binde 4’e düşürüldüğünü, böylece her bir üyenin bütçelerine az da olsa katkı sağlanacağını açıkladı.

Yeni Sendika, yüzde 2'lik baraj engelinin Anayasa Mahkemesi'nin iptal etmesinin ardından yeni bir çalışmayı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına duyurdu.

Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, yaptığı açıklamada “Henüz 30 yıllık geçmişe sahip kamu sendikacılığının özellikle son yıllarda pandemi sürecinde sahipsiz bıraktığı, Toplu Sözleşme sürecinde ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını alma mücadelesi vermediği için çalışanların sendikacılığı zenginleşme ve konfor alanı olarak görüldü ve kamu sendikacılığı itibar kaybetti” değerlendirmesinde bulundu.

“Özellikle yüzde 2 barajının kalkmasından sonra yetkili Konfederasyon Genel Başkanı'nın tekrar bir kanun değişikliği acilen yapılmalıdır” açıklaması sonrası çalışanların ciddi tepki gösterdiğini öne süren Tekin, 12.000 TL seyyanen zammın emekliliğe yansıtılmamış olmasının, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının kamuda en düşük ücreti aldığı bir dönemde bu sorunların dile getirilmesi gerekirken tekelci sendikal anlayışı için hala çalışanları kendilerine mahkum etme gayretinin çalışanlarda sendikacılığa bakışı olumsuz etkilediğini ve zarar verdiğini savundu.

Üye Aidatları Düşürüldü

Tekin, yüzde 2'lik barajın iptali sonrasında Sendika Genel Merkezi olarak aldıkları karar doğrultusunda 4688 sayılı kanunun 25. Maddesi gereği kanunun verdiği yetki çerçevesinde üye aidatlarını binde 5'ten binde 4'e düşürdüklerini böylece üyeden kesilen aidat miktarının yüzde 20'sini sendikanın kasası yerine üyenin cebine aktaracaklarını kaydetti. Tekin, bu düzenlemedeki temel amacın sendikacılığın zenginleşme ve gelir elde etme aracı olmadığı yaklaşımı ile çalışanlarda sendikacılığı karşı oluşan kötü imajın düzeltilmesine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Tekin aynı zamanda Çalışma Bakanlığı’na yapacakları müracaatla üyelerden yapılacak sendika kesintilerinin oranının en fazla binde üç ile sınırlandırılmasını talep edeceklerini dile getirdi.

Üye kesintilerinin binde 5'ten binde 4'e düşürülmesi ile her bir üyenin cebinde yıllık ortalama 750 TL’nin kalacağını vurguladı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.