Yöntem’den “Küçük Ancak İnsanlık Adına Büyük” Bağış

Yöntem’den “Küçük Ancak İnsanlık Adına Büyük” Bağış
Türk Kızılayı’nın başlattığı ‘1 Kan 1 Fidan’ kampanyasına Yöntem Koleji de katıldı. Okul binasında öğretmenler, öğrenci velileri ve çalışanlar kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Türk Kızılayı’nın başlattığı ‘1 Kan, 1 Fidan’ kampanyasına Yöntem Koleji de katıldı. Okul binasında öğretmenler, öğrenci velileri ve çalışanlar kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Okul Müdürü Mehmet Tekin, “Bizde Yöntem Koleji’nin veli ve öğretmenleri olarak kendimiz adına küçük ancak insanlık adına büyük katkısı olan bu kan bağışı kampanyasına destek vererek, kan bağışında bulunduk” dedi.

“ÜLKEMİZİN YILDA İKİ MİLYON ÜNİTE KANA İHTİYACI VAR”

Yöntem Koleji Okul Müdürü Mehmet Tekin, kan bağışını teşvik ekmek amacıyla kampanyaya destek verdiklerini belirterek, “İnancımız gereği yardımlaşmayı, dayanışmayı seven bir milletiz. İnsanı seven, insana yardımı kutsal sayan milli bir kültüre sahibiz. Cenab-ı Allah, Maide Suresi 33.ayetinde ‘Kim bir insanı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur’ buyurmuştur. Peygamberimiz Efendimiz (SAV) bir hadisinde de şöyle buyurur: ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydalı olandır.’ Kan bağışında bulunmak oldukça önemlidir. Ülkemizin yılda iki milyon ünite kana ihtiyacı var. Acil kazalarda ve ameliyatlarda hastaların kana ihtiyacı vardır. Bu kan acil durumlarda hastanın yakınları tarafından karşılanabilirken kimi zaman da karşılanamamaktadır. İşte böyle zamanda kan bağışlarının önemi ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

“HERKES SADECE 30 DAKİKASINI AYIRARAK KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR”

Türkiye’de düzenli olarak kan bağışı yapan kişi sayısının az olduğuna işaret eden Okul Müdürü Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kızılay bugün burada olduğu gibi yurdun çeşitli yerlerinde stantlar açarak kan bağışını teşvik etmek için çalışmalarda bulunuyor. Her vatandaş sadece 30 dakikasını ayırarak kan bağışında bulunabilir ve ülke sağlığına katkıda bulunabilir. Bizde Yöntem Koleji’nin veli ve öğretmenleri olarak kendimiz adına küçük ancak insanlık adına büyük katkısı olan bu kan bağışı kampanyasına destek vererek, kan bağışında bulunduk. Bir canın yaşamasına katkıda bulunduysak bundan mutlu oluruz. Kampanyaya katılan ve kan bağışında bulunan öğretmen ve öğrenci velilerimize de teşekkür ediyorum.”

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.