5 Bin Tekvandocuya Konya Düğün Pilavı İkram Edildi

5 Bin Tekvandocuya Konya Düğün Pilavı İkram Edildi
Konya'da önceki gün başlayan Türkiye Kulüpler Arası Tekvando Şampiyonası’nda, sporcu teknik direktör ve hakemlere ‘Konya düğün pilavı’ ikram edildi.

Konya’da 26 Aralık'ta başlayan Türkiye Kulüpler Arası Tekvando Şampiyonası’nda 65 ilden gelen 3 bin 800 sporcu ile teknik direktör ve hakemlerle birlikte 5 bin kişiye geleneksel düğün pilavı ikram edildi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, bu tür organizasyonlarda şehirlerin tanıtımı açısından önemli bir faaliyet olduğunu, Federasyon olarak 2023 yılını da Konya'da tamamladıklarını söyledi.

Şahin, ülkemizin her coğrafyasından genel binlerce sporcuya, teknik direktörler ve hakemlere şehri tanıtırken damak tadına da önem verdiklerini, bir kültür olan Konya düğün pilavını da ikram ederek onlara bu kültürü de tanıttıklarını kaydetti.

Şahin, 4 gün boyunca Konya'da devam eden ve bugün sona erecek olan Türkiye Kulüpler Arası Tekvando Şampiyonası’nda desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya da teşekkür etti.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.