Acil Toplanan Tahkim Kurulu ‘Icardi’nin PFDK Cezası’nı Onadı

Acil Toplanan Tahkim Kurulu ‘Icardi’nin PFDK Cezası’nı Onadı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray’ın futbolcusu Mauro Emanuel Icardi’nin, Süper Lig’de oynanan Ankaragücü maçında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle cezalandırmıştı. Acil toplanan Tahkim Kurulu, Icardi’nin cezasını onadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray’ın futbolcusu Mauro Emanuel Icardi’nin, MKE Ankaragücü-Galatasaray Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle cezalandırmıştı. Acil toplanan Tahkim Kurulu, Icardi’nin cezasını onadı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray’ın futbolcusu Mauro Emanuel Icardi’nin, 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Galatasaray Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 19.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray A.Ş.’nin Mauro Emanuel Icardi ile ilgili PFDK’nın 26.02.2024 tarih ve E.2023-2024/842 - K.2023-2024/1053 sayılı kararına itirazını incelendi. Yapılan müzakere neticesinde Tahkim Kurulu kararı şöyle: “Galatasaray A.Ş. futbolcusu Mauro Emanuel Icardi’nin rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle verilen 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezasına yönelik itirazın kısmen kabulü ile; sübut bulan ihlalin FDT’nin 36. maddesi ile düzenlenen “Sportmenliğe Aykırı Hareket” ihlali niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT’nin 36 ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, eylemini haksız tahrik altında işlemiş olduğu anlaşıldığından FDT’nin 12. maddesinin uygulanması neticesinde 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezası şeklinde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına, bir üyenin sübut, iki üyenin cezanın tayini yönünden karşı oyuyla, oyçokluğu ile karar verilmiştir. TFF Tahkim Kurulu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.