Binlerce Sporcu Konya’da ‘İyilik’ İçin Koştu

Binlerce Sporcu Konya’da ‘İyilik’ İçin Koştu
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı tarafından ‘İyiliğe Koşuyoruz’ temasıyla düzenlenen “2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu” 26 ülke ile Türkiye'den yerli ve yabancı 15 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE) tarafından “İyiliğe Koşuyoruz” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Konya Yarı Maratonu” 26 ülkeden 15 bin sporseverin katılımıyla yapıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa AK ve Down Sendromlular Futsal Milli Takımı oyuncularının da katılımıyla Kışla Caddesi üzerinde kurulan başlangıç ve bitiş çizgisinde saat 08.30’da önce 10 kilometre koşusunun ardından 21 kilometrelik Uluslararası Yarı Maratonun startı verildi.

“Uluslararası Konya Yarı Maratonu Bir Marka Olma Yolunda İlerliyor”

Yarış öncesinde konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonun geçen yıla göre daha fazla katılımcıyla gerçekleştiğini ifade etti. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun bir marka olma yolunda yıllar geçtikçe daha da güzelleşeceğini kaydeden Baykan, “Konya’nın güzellikleri, tarihi, estetiği, gün yüzünde olanlar ön plana çıkacak. Yurt içinden ve yurt dışından katılımcılara başarılar diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine bu güzel spor organizasyonu için teşekkür ediyorum. Konya’nın spor şehri tarafının, son yıllarda kazanmış olduğu birçok spor tesisinin ön plana çıkması adına çok faydalı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum” cümlelerini kullandı.

15ekm-konya-maraton-haber1.jpg

Gelirler SOBE’ye Bağışlanacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptıkları tüm organizasyonları bir sosyal sorumluluk olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun tüm gelirlerinin bu yıl da Türkiye’nin en büyük otizm merkezi olan SOBE Vakfı’na bağışlanacağını ifade etti.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Altay, “Konya bir spor şehri. 2022’de ‘İslam Ülkeleri Spor Başkenti’ olmuştuk. 2023’te de ‘Dünya Spor Başkenti’ ünvanını taşıyoruz. Avrupa’da Madrid’den sonra ikinci, Türkiye’de ilk kez bir şehir ‘Dünya Spor Başkenti’ ünvanını taşıyor. Bu ünvanı taşımak için yapılan değerlendirmelerde Konya’nın spor altyapısı, tesisleri ve insanların spora yatkınlığı çok önemli bir etken oluşturdu. Biz de Konya Yarı Maratonu’nu düzenleyerek özellikle şehir dışından gelen vatandaşlarımızın Konya sokaklarında koşmasını arzu ediyoruz. Bu yıl geçen yıla göre çok yoğun bir katılım var. Özellikle katılımın artarak devam ediyor olması bizi cesaretlendirdi” açıklamasını yaptı.

15ekm-konya-maraton-haber2.jpg

“Konya’nın Tanıtılması Adına Çok Önemli Bir Organizasyon”

Başkan Altay, yarışları; 10 kilometre koşusu, 21 Kilometrelik Yarı Maraton ve Halk Koşusu kategorilerinde düzenlediklerini anımsatarak şöyle devam etti: “Bu organizasyonları ayrıca şehirde yaşayan vatandaşlarımızın her gün araçla geçtikleri yerlerin yaylara ait olduğu bir zaman diliminde Konya’yı teneffüs etmeleri adına çok verimli ve önemli buluyorum. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Konya halkına bize gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle Konya’nın tanıtılması adına çok önemli bir organizasyon oldu. Tüm sporculara, hemşehrilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

15ekm-konya-maraton-haber3.jpg

“Ne Zaman Bir İyilik Hareketi Olsa Konya Hep İçinde”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Konya iyilikler, güzellikler şehri ve Mevlana’nın şehri. Mevlana’nın hoşgörüsüyle yetişmiş ve onunla özümsenmiş bir şehir. Bugün de biz tüm Konya olarak hatta Konya’ya gelen birçok misafirimizle yaklaşık 15 bin kişiyle beraber SOBE için iyiliğe koşuyoruz. Katılım çok güzel. Geçen sene de kalabalıktı ama her yıl artarak devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ne zaman bir iyilik hareketi olsa Konya hep içinde, Konyalılar hep içinde ve bu sinerji ve enerji her tarafa yayılıyor. Herkesi çağırıyor ve kapsıyor” ifadelerine yer verdi.

15ekm-konya-maraton-haber4.jpg

“Büyük Bir Sosyal Sorumluluk Projesine de Dönüşmüş Durumda”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Atletizm Federasyonu’na teşekkür ederek şöyle konuştu: “2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu, artık Konya’nın bir markası olma yolunda ilerliyor. Bu sene 26 ülkeden 15 bin koşucumuz bu maratona katıldı. Maratonun en önemli özelliklerinden biri de tüm gelirlerin SOBE’ye bağışlanacak olması. Bu yarı maratona katılan tüm sporcularımızın, koşucularımızın buradaki katkıları tamamen SOBE’ye gidecek. Bu yüzden büyük bir sosyal sorumluluk projesine de dönüşmüş durumda. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.”

15ekm-konya-maraton-haber6.jpg

“Bugün Aynı Zamanda Adımlarımızı İyiliğe Atıyoruz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da “Konya’mız Hazreti Mevlana’nın, sevginin, barışın şehri. Buraya onun ‘gel’ çağrısıyla gelen tüm sporcu kardeşlerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum. İnşallah Konya’dan memnun ayrılırlar. Bugün aynı zamanda adımlarımızı iyiliğe atıyoruz. Önemli bir sosyal sorumluluk projesini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu organizasyonun gelirleri de otizmli bireyler için Türkiye’de büyük hizmetler yapan SOBE Vakfımıza bağışlanacak. Bu da ayrı bir güzellik. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

15ekm-konya-maraton-haber5.jpg

“Spor Başkenti Olan Bir Şehrin Böyle Bir Maratonu Olması Gerekiyor”

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz yarı maraton ve halk koşusu Konya’ya hakikaten yakıştı. Konya Spor Başkenti ünvanını almış bir şehrimiz. ‘Spor Başkenti’ olan bir şehrin de böyle bir maratonu olması gerekiyor. Bu yıl ikincisi düzenleniyor. Hakikaten çok profesyonel bir ortamdayız. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası takvimde de yerini alarak devam edecek. Buraya emek veren, bu organizasyonu yapan bütün gönüllü ekibe, bütün belediye ekibimize ve emniyet güçlerimize, yolda görev yapan hakemlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Milli Sporcularımızla Beraber Konya’da Bulunmaktan Büyük Zevk Duyuyorum”

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da şu ifadeleri kullandı: “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın himayelerinde, bütün belediyelerimizin desteğiyle bugün iyiliğe koştuk. Biz de bugün Avrupa Şampiyonu Down Sendromlular Futsal Milli Takımımızla buraya geldik. Burada bir farkındalık yaratılıyor. Bugün milli sporcularımızla beraber Konya’da bulunmaktan büyük bir zevk duyuyorum. Ayrıca Konya bugün A Milli Futbol Takımı’mıza da ev sahipliği yapıyor. İnşallah akşam da A Milli Futbol Takımı’mızla beraber orada olacağız. Bugün bu maratonda iyiliğe koşan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. Konya’nın, Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizde büyük emeği var. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımıza destek, onun emeklerini boşa çıkarmamanın mutluluğuyla davet gelince biz de özel sporcularımızla Konya’ya koşarak geldik. Bu etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

“Gelirlerinin SOBE Vakfı’na Bağışlanması Ayrı Bir Güzellik Katıyor”

SOBE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ak ise, “Bu güzel günde, güzel organizasyonu yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz. Her yönüyle güzel bir organizasyon. Gelirlerinin SOBE Vakfı’na bağışlanması ayrı bir güzellik katıyor. Bu gelirlerin bize aktarılmasının yanı sıra otizmin tanınırlığının artırılması için de önemli bir fırsat. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.