Calvo: ‘Fikrim Değişti…Uzun Yıllar Kalmak İsterim’

Calvo: ‘Fikrim Değişti…Uzun Yıllar Kalmak İsterim’
Konyaspor’da taraftarın ve kulübün sevgisini hissettiğini belirten Francisco Calvo, “Buraya iki yıl kalmak ve belki daha lüks bir ülkeye gitmek gibi bir amaçla geldim ama fikrim değişti. Türkiye’de uzun yıllar kalmak isterim” diye konuştu

KATAR’DA düzenlenecek Dünya Kupası’nda Kosta Rika Milli takımıyla sahne alacak olan Francisco Calvo, Dünya Kupası öncesi İspanya’da günlük yayımlanan spor gazetesi Diario AS’a röportaj verdi. Yıllardır Avrupa’da top koşturmak istediğini ve zamanlamanın anlamlı olduğunu ifade eden Calvo, “Neden Konyaspor, seni kulübe çeken neydi?” sorusuna; yeşil- beyazlı kulübün ilk andan itibaren kendisiyle yoğun bir bağlantı kurup ilgi gösterdiğini ve ilk görüşmeden itibaren de kendini evinde hissettiğini ve her şeyin olumlu yürüdüğünü söyledi. Tecrübeli oyuncu, Konyaspor’a adaptasyon süreciyle ilgili ise çok büyük bir engel olmayan dil dışında her şeyin kolay geçtiğini belirterek, “Çünkü takım arkadaşlarım ve kulüp öyle yaptı. Bu yüzden iyi hissediyorum. Geldiğimden beri hazır oldum ve bu benim için futbola, ülkeye ve kültüre uyum sağlamamı kolaylaştırdı” ifadelerine yer verdi.

 

TAKIMIN ilk 6 haftada yenilmezlik rekoru kırmasındaki sırrı ile ilgili soruya ise Francisco Calvo, “Birlik. Beklemediğimiz bir şeydi ama maç maç güçlendik ve buna çok daha fazla değer verdik. Sonunda hem savunma oyuncuları, hem de takım olarak bizim için çok önemli bir mücadele haline geldi. Galatasaray'a kaybettiğimizde çok üzüldük” dedi. Tecrübeli stoper, “Bu yenilmezliği tekrarlamak mümkün olacak mı?” sorusunu ise “İnşallah. Gol yemediğimiz bir galibiyet serisine başlamak güzel olur. Ve dediğim gibi, en az golü atan neredeyse her zaman şampiyon oluyor” şeklinde cevapladı.

 

“KONYASPOR taraftarının sevgisini ve saygısını kazandığınızı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya ise Calvo şu cevabı verdi: “Evet, hissettim. İlk günden itibaren bana iyi davrandılar ama oynadıkça şehrin ve taraftarların sevgisini hissediyorum. Bu çok güzel”. Şu anda kendini kariyerinin en iyi aşamasında hissettiğini de ifade eden Kosta Rikalı oyuncu, “Gerçek şu ki kendimi dolu, özgüvenli ve olgun hissediyorum. Sahaya her çıktığımda keyif alıyorum. Gençken baskı altına giriyorsun, şimdi ne yapacağını bilerek sakince gidiyorsun” dedi. Hedefleriyle ilgili sorulan soruya ise Francisco Calvo, “Dürüst olacağım; Buraya iki yıl kalmak ve belki daha lüks bir ülkeye gitmek gibi bir amaçla geldim ama fikrim değişti. Çünkü Türkiye ligi size hem futbol hem de ekonomik seviye veriyor. Türkiye'de uzun yıllar kalmayı çok isterim; Konyaspor'da olursa sevinirim ama başka bir takım da olursa en büyüklerden biri…” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.