Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Sona Gelindi

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Sona Gelindi
56.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 180 kilometrelik Marmaris-Turgutreis etabını Alpecın Takımından Jasper Phılıpsen kazandı.

56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda artık sona gelindi. Spor Toto sponsorluğunda koşulan 180 kilometrelik Marmaris - Turgutreis etabını Alpecin takımından Jasper Philipsen 4 saat 20 dakika 45 saniye ile kazandı. Finişe topla olarak gelen bisikletçiler yine nefesleri kesen bir mücadeleyle etabı birinci bitirebilmek için pedal bastı. Israel Up Nation takımından Andre Greipel ikinci Quick Step takımından Mark Cavendish üçüncü oldu.

 

151 Sporcu Start Aldı

 

151 sporcu saat 10.10’da Marmaris Cumhuriyet Meydanından start aldı. Marmaris rampası çıkılırken yokuşçular ön grupta yer almaya başladı. Parçalanmalar olduysa da bu kaçışlar büyük zaman farklarına neden olmadı.

 

Türkiye Güzellikleri Primini Laskuraın Aldı

 

Etaba henüz başlanmıştı ki 1.4’üncü kilometre geride kalırken etabın Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansının sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri adı altındaki ilk tırmanış kapısı geçildi. Euskaltel-Euskadi takımından Julen Irizar Laskurain prim kapısını ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Eolo-Kometa Cycling takımından Francesco Gavazzi, üçüncülüğü de Bardiani takımından Alessandro Tonelli elde etti.

 

Sakar Geçidi Çıkılırken Grup Parçalandı

 

Muğla sapağına dönülürken ciddi ataklar başladı. Sakar rampasına gelinirken grup altı parçaya bölündü ve ataklar peşi sıra geldi. 

 

Tırmanış Primi Celano’nun

 

35.9 kilometrede etabın tırmanış prim kapısı geçildi. Ön grupta yeni isimler oluşunca prim kapısı için mücadele metrelerce önce başladı. Kapıyı ilk geçen sporcu, Sapura takımından Danilo Celano oldu. İkinciliği Eolo-Kometa Cycling takımından Francesco Gavazzi, üçüncülüğü Bardiani takımından Alessandro Tonelli, dördüncülüğü Euskaltel-Euskadi takımından Julen Irizar Laskurain, beşinciliği de Astana takımından Merhawi Kudus elde etti.

 

İkinci Tırmanış Primini De İtalyan Sporcu Aldı

 

96.6’ıncı kilometrede etabın son tırmanış prim kapısı geçildi. Bir önceki kapıyı geçen İtalyan sporcu buradaki primi de aldı. Sapura takımından Danilo Celano böylece iki prim kapısını geçerek 300 Euro almaya hak kazandı. İkinciliği Euskaltel-Euskadi takımından Julen Irizar Laskurain, üçüncülüğü Bardiani takımından Alessandro Tonelli, dördüncülüğü de Eolo-Kometa Cycling takımından Francesco Gavazzi elde etti.

 

Rüzgâr Fena Esiyor

 

Yatağandan sonra 35-40 kilometreyi bulan rüzgâr hem parkuru, hem de sporcuları olumsuz etkiledi. Rüzgârın şiddeti yüzünden yola savrulan taş parçaları, kum ve topraktan kaçmak için sürekli sağ-sol yapan sporcular finişe kadar bu amansız rüzgârla da mücadele etmek zorunda kaldılar.

 

Fark Kapanıyor

 

Finişe 50 kilometre kala Peloton atağa kalktı ve rüzgâra rağmen gittikçe artan hızla pedal basınca ön grupla arayı kapatıp zaman farkını 30 saniyeye indirdi.

 

Tur Yarın Sonlanıyor

 

56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın Salcano sponsorluğunda kat edilecek 160.3 kilometrelik Bodrum - Kuşadası etabı ile sona erecek. Böylece toplam uzunluğu 1344 kilometre olan turda Genel Ferdi klasmanda birinci gelen sporcu belli olacak ve turun şampiyonu olarak Turkuaz Mayo’nun sahibi olacak.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.