Güzel: ‘Hakem Hataları Motivasyonumuzu Bozamayacak’

Güzel: ‘Hakem Hataları Motivasyonumuzu Bozamayacak’
Konyaspor Basın Sözcüsü Mahmut Güzel: "Pazar günü oynadığımız Beşiktaş karşılaşmasında orta hakem Arda Kardeşler, maçın skorunu etkilemiştir ve karşılaşmanın önüne geçmeyi seçmiştir. Bu tür hakem hataları motivasyonumuzu bozamayacak”

Konyaspor Basın Sözcüsü Mahmut Güzel, “Pazar günü oynadığımız Beşiktaş karşılaşmasında orta hakem Arda Kardeşler, maçın skorunu etkilemiştir ve karşılaşmanın önüne geçmeyi seçmiştir. Bu tür hakem hataları motivasyonumuzu bozamayacak” dedi.

Konyaspor Basın Sözcüsü Mahmut Güzel ve Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu Basın Toplantı Salonu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 7'inci haftasını geride bıraktıklarını söyleyen Mahmut Güzel, "Tümosan Konyaspor’umuz, bu süre zarfında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı ve şu an 9 puanımız bulunuyor. Bu süre zarfında takdir edersiniz, sakat ve cezalı futbolcularımız oldu. Farklı formasyonlar ile sahaya çıkmak zorunda kaldık. Elbette bunların hiçbiri bahane olamaz. Takımımız, ismi fark etmeksizin sahaya çıktığı on bir kişiyle mücadelesini verir, terinin son damlasına kadar sahada tabiri caizse savaşır" dedi.

Mahmut Güzel, takımımız mücadelesini verirken sahada istenilmeyen hadiseler yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Pazar günü oynadığımız Beşiktaş karşılaşmasında Hakem Arda Kardeşler, net olarak ifade etmek gerekirse maçın skorunu etkilemiştir. Hakem triosu açısından gayet müspet ilerleyen bir maçta orta hakem Arda Kardeşler, karşılaşmanın önüne geçmeyi seçmiştir. Pozisyonu tekrar izleyenler açıkça görmüştür. Beşiktaşlı futbolcu Aboubakar bile top eline değince duraksadı. O bile hakemin penaltı çalmasını bekledi. Fakat hakem Arda Kardeşler, ne yazık ki büyük bir hataya imza attı ve oyunu devam ettirdi. Pazar günü rakip futbolcunun bariz şekilde eli açık olmasına rağmen penaltımız verilmedi.

54.dakikada bu pozisyonda ülke futbolumuz adına daha dramatik olan durum VAR'ın devreye girmemesiydi. VAR’da Hakem Abdülkadir Bitigen, AVAR’da ise Koray Gençerler vardı. VAR ile orta hakem arasında o pozisyonda neler konuşuldu? Neden penaltı beklediğimiz pozisyonda VAR devreye girmedi? Herkes gibi Konyaspor Kulübü olarak bizler de bu soruların cevabını merak ediyoruz ve bir açıklama bekliyoruz."

Türk futbolunun gelişimi açısından sahada Adil bir yönetim sergilenmesi gerektiğine vurgu yapan Mahmut Güzel, hakemlerin kulüplerden bağımsız pozisyon yorumlamalarına ihtiyacı olduğuna işaret etti.

Bu tarz yaşanan hakem hatalarının motivasyonlarını bozmayacağını dile getiren Mahmut Güzel, şöyle devam etti:

Elbette biz profesyonel bir takımız. Bu tarz olaylar motivasyonumuzu bozamayacak. Pazar günü bir maçımız daha var. Konyaspor’umuz, Teknik Direktörümüz Aleksandar Stanoyevic yönetiminde dün yaptığı çalışmayla hazırlıklara başladı. Takımımız, bugün izinli ve yarın kaldığı yerden Hatayspor müsabakasının çalışmalarına devam edecek. Hatayspor iyi bir ekip, güzel bir oyun ortaya koyuyorlar. Şüphesiz dostane bir maç olacaktır. Konyaspor takımı olarak elbette hatalarımızdan ders çıkaracağız. Eksiklerimize bakacağız. Yolumuza devam edeceğiz.

Son olarak sakatlıkları devam eden futbolcularımız hakkında kısa bilgi vermek istiyorum. Sokol ve Bruno geçtiğimiz hafta takımdan ayrı çalıştılar. Sağlık ekibimizin kontrolü içerisinde bu hafta takımımızla çalışmalara başlayacaklar. Bir aksilik olmazsa iki futbolcumuzun Hatayspor maçı kadrosunda yer almasını bekliyoruz. Muhammet Demir’in ciddi bir sakatlığı söz konusuydu. Bildiğiniz gibi Temmuz ayı içerisinde ameliyat geçirmişti. Fizyoterapist eşliğinde salonda çalışmalara devam ediyor. Ara sıra sadece koşu idmanlarına sahada katılıyor. İnşallah Muhammet Ocak ayında takımla çalışmalara başlayacaktır."

Daha sonra Konyaspor Yönetim Kurulu üyeleri, gündeme dair açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.