Hem Şampiyonluk Yarışında Hem Düşme Hattında Tansiyon Yükseliyor!

Hem Şampiyonluk Yarışında Hem Düşme Hattında Tansiyon Yükseliyor!
Süper Lig’de 30. hafta geride kalırken hem şampiyonluk yarışında hem de düşme hattında tansiyon giderek yükseliyor. Karagümrük deplasmanında galibiyeti koruyamayan Konyaspor, iki sıra gerileyerek haftayı 16’ıncı basamakta tamamladı

Süper Lig’de 30. hafta maçları tamamlanırken hem şampiyonluk yarışı, hem de düşme hattında tansiyon giderek artıyor. Fenerbahçe ile Galatasaray’ın şampiyonluk yarışı verdiği ligde, 12 takım ise ligde kalma adına kozlarını paylaşıyor. Bu sezon inişli-çıkışlı grafiğiyle ve sezon başındaki kadro hatası nedeniyle düşmemeye oynayan Tümosan Konyaspor, İstanbul deplasmanında tıpkı iç sahadaki Adana Demirspor karşısında olduğu gibi Fatih Karagümrük önünde galibiyeti koruyamadı. Düşme hattında yer alan rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Anadolu Kartalı, 85. dakikada bireysel hata sonucunda kalesinde golü gördü ve 3 puanı kaçırarak beraberliğe razı oldu. Bu sonuçla 33 puana yükselen Konyaspor, düşme hattıyla bağlantısını kesemezken, rakiplerinin de kazanmasıyla averajla iki sıra geriledi ve haftayı on altıncı sırada tamamladı.

Öte yandan Konyaspor, 30. haftada deplasmanda konuk ettiği Karagümrük ile 1-1 berabere kalarak, sezonun ikinci devresindeki yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı. Söz konusu süreçte Hatayspor (2-0) ve Ankaragücü’nü (1-0) mağlup eden Anadolu Kartalı, Adana Demirspor (1-1) ve Fatih Karagümrük (1-1) maçında ise berabere kaldı. Ligde son sırada yer alan İstanbulspor’un matematiksel olarak şansı sürse de ligde kalması mucizelere kalırken, Pendikspor ise evinde son dakika golüyle galip gelerek, 5 maç sonra kazandı ve ligde kalma umudunu tazeledi. Karagümrük evinde Konyaspor ile berabere kalarak düşme hattından çıkamazken, Gaziantep FK ise Rize deplasmanında öne geçtiği maçtan 3-1 mağlup ayrılarak ateş hattının içine yerleşti.

Haftalar sonra kazanan Hatayspor ve Ankaragücü düşme hattında çıktı. Kayserispor ve Samsunspor aldıkları yenilgiyle düşme korkusunu yeniden yaşamaya başlarken, Alanyaspor ve Adana Demirnspor kazanarak kendini güvenli bölgeye aldı. Sivasspor da kazanamama serisini 3 maça çıkararak 38 puanda kalırken, düşme hattıyla makasın kapanmasına engel olamadı. Süper Lig’de alt sıralardaki takımların arasında puan farkının az olması nedeniyle son sıradaki İstanbulspor hariç, lige veda edecek 3 takımın hangisinin olacağı merakla beklenirken, kalan 8 haftada da düşme hattında tansiyonun yüksek olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan şampiyonluk yarışındaki Galatasaray ve Fenerbahçe haftayı kayıpsız atlatırken sarı-kırmızılılar 2 puan farkla liderliğini sürdürdü.

Haftanın kapanış maçında Trabzonspor, zirve yarışındaki Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-lacivertliler, olaylı geçen maç sonunda deplasmanda rakibini 3-2 yenerek zirve takibini sürdürdü. Haftaya 2 puan farkla zirvede giren Galatasaray ise son bölümüne 3-2 yenik durumda girdiği maçta deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-3 ile geçti. 81 puana yükselen Galatasaray, 2 puan farkla Fenerbahçe'nin önünde liderliğini sürdürdü. 30. Haftanın sonuçları şöyle: Pendikspor-İstanbulspor: 1-0, Karagümrük-Konyaspor: 1-1, Alanyaspor-Kayserispor: 1-0, Ankaragücü-Başakşehir: 2-1, Beşiktaş-Antalyaspor: 1-2, Adana Demirspor-Sivasspor: 4-1, Rizespor-Gaziantep FK: 3-1, Kasımpaşa-Galatasaray: 3-4, Hatayspor-Samsunspor: 3-0, Trabzonspor-Fenerbahçe: 2-3.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.