İlhan Palut: ‘Önce Play-Off Sonra Gruplar’

İlhan Palut: ‘Önce Play-Off Sonra Gruplar’
Konyaspor teknik patronu İlhan Palut, Borisov ile oynanan iki maçta da haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Şimdiki rakip Vaduz. Bu turu da geçip önce play-off oynamak, ardından da Avrupa’da gruplara kalmak istiyoruz” dedi

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, BATE Borisov karşısındaki avantajlarını pekiştirdiklerini belirterek, “Güzel 2 maç oldu. İkinci maçta da taraftarımızın önünde yine dönem dönem iyi bir oyun sergiledik” dedi. İlk maçta haklı bir skor avantajı olduklarını hatırlatarak sözlerine başlayan İlhan Plaut şöyle konuştu. “Ama bunun bizde herhangi bir rehavete, tempo düşümüne, ciddiyetten uzaklaşmaya yol açmaması gerektiğini konuştuk. Çünkü yeni bir maç. Yine sahaya iyi bir sonuç almak için çıktık. Yine hem hücumda doğru işler yapmak, hem de defansta 1 gol yememe alışkanlığını kazanma adına sahada yer aldık. Maçın başlangıç düdüğüyle beraber de oyuncularımda bu ciddiyeti gördüm”.

“Gerçekten tempolu başladılar. İstekli başladılar. Çok fazla hücum girişiminde bulunduk. Çok fazla pozisyon bulduk. İlk yarı 2 gol attık. Zaten avantajlı olduğumuz bir durumu iyice hep bu şekilde pekiştirmiş olduk. İlk yarının sonuyla beraber hafif rotasyonlu bir başlangıçtan değişiklikler de bu rotasyonu daha da genişleten bir duruma ulaştık. 2. yarı da kontrollü bir oyundu. 11'e 11 iken pozisyonlarımız devam etti. Fakat 10 kişi kaldıktan sonra biraz daha kontrollü oyunla maçı bir şekilde gol yemeden bitirdik. Güzel 2 maç oldu. İkinci maçta da taraftarımızın önünde yine dönem dönem iyi bir oyun sergiledik. Onlara da destekleri için teşekkür ediyorum”.

“Vaduz rakibimiz oldu. Hayırlısı olsun. Artık an itibariyle onların analizine başlayacağız. Mental ve fiziksel olarak da bu maçın hazırlıklarına başlamış olacağız”. Her iki 2 maçtaki negatif yönlerinin kırmızı kartlar olduğunu kaydeden teknik patron İlhan Palut, “Daha dikkatli olmamız lazımdı. Rakibin 5 gole ihtiyacı olduğu bir ortamda çok daha dikkatli olmamız gerekiyordu. Maalesef bunlar bizim eksi yönlerimiz oldu. Bunlardan ders alıp daha dikkatli olacağız. Bir kırmızı kart bir anda her şeyi değiştirebiliyor” diye konuştu. Palut, Vaduz engelini de geçerek play-off’a kalmak, ardından da gruplarda mücadele etmek istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.