İslami Dayanışma Oyunları’nda Atletizm Heyecanı

İslami Dayanışma Oyunları’nda Atletizm Heyecanı
Konya’da 56 ülkeden 4 binin üzerinde sporcunun katıldığı 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda atletizm heyecanı sürdü.

Konya’da 56 ülkeden 4 binin üzerinde sporcunun katıldığı 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda atletizm heyecanı sürdü.

100 METRE ERKEKLERDE GUE KAZANDI

5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda erkekler 100 metrede şampiyon Fildişi Sahilli atlet Cisse Gue oldu. Yarı final ikinci serisinde 9.91’lik derecesi ile oyunlar rekorunu kıran Gue, finalde 9.89 ile kendi oyunlar rekorunu geliştirirken altın madalyaya uzandı. Suudi Arabistan’dan Abdullah Abkar Mohammed 9.95 ile ikinci oldu. Yarışmada 9.99 koşan Umman’dan Barakat Al Harthi ile Türkiye’den Emre Zafer Barnes üçüncülüğü paylaştı.

400 METRE ENGELLİDE ALTIN KATARLI HEMİDA’NIN

Erkekler 400 metre engellide Katarlı Bassem Hemida 48.67 koşarak, bu alanda büyük başarılara imza atan Türk atlet Yasmani Copello Escobar’ı geçerek altın madalyaya ulaştı. Yarışı son metrelerinde Katarlı atletin atağına karşılık veremeyen Yasmani 48.86 ile ikinci, Cezayirli Abdelmalik Lahoulou da 49.15 ile üçüncü sırada yer aldı. Sporculara madalyalarını eski milli atlet spor yöneticisi Semra Aksu verdi.

BAHREYNLİ ODIONG KADINLAR 100 METRE ŞAMPİYONU

Dayanışma Oyunları’nda kadınlar 100 metrede 11.03 koşan Bahreynli Edidiong Odiong oyunlar şampiyonu oldu. İran’dan Farzaneh Fasihi’nin 11.12 ile ikinci olduğu yarışta Fildişi Sahilli Maboundou Kone 11.13 ile bronz madalyayı elde etti. 11.32 ile kariyerinin en iyi koşusunu yapan Türk atlet Elif Polat yarışı 6’ncı olarak tamamladı.

EKATERİNA GULİYEV 800 METREDE ŞAMPİYON

Türkiye’yi kadınlar 800 metrede temsil eden Ekaterina Guliyev altın madalyanın sahibi oldu. 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda 2.02.28 ile şampiyon olan Guliyev’in ardından Faslı sporcular Soukaina Hajji 2.02.78 ile ikinci olarak gümüş, Assia Raziki 2.03.03 ile bronz madalyaya uzandı. 2.04.76 derece yapan Türk atlet Silan Ayyıldız da 4’üncü sırada yer aldı.

KADINLAR UZUN ATLAMADA KOALA ŞAMPİYON

Konya’da süren 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda atletizm branşında yarışmalara devam edildi. Kadınlar uzun atlamada gerçekleşen final sonrasında Burkina Faso’dan Yasmine Chrisriane Marthe Koala 6.53 metrelik atlayışı ile şampiyon oldu. Türkiye adına yarışan Tuğba Danışmaz, 6.34’lük atlayışı ile gümüş madalya kazanırken, Özbekistan’dan Roksana Khudoyarova 6.32 metre ile bronz madalyanın sahibi oldu. Finalde yarışan Türk atlet Gizem Akgöz de 6.28 metre atlayarak 6’ncı sırada yer aldı.

ÜÇ ADIM ATLAMADA NECATİ ER ŞAMPİYON OLDU

Konya’da 56 ülkeden 4 binin üzerinde sporcunun katıldığı 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’ye atletizmde bir altın madalya daha geldi. Üç adım atlama finalinde 16.73 atlayan Necati Er, altın madalyayı kazandı. Azerbaycan’dan Alexis Capello 16.40 metrelik atlayışı ile ikinci olurken, Senegal’den Amati Faye 16.16’lık atlayışı ile üçüncülüğü elde etti.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.