İşte Konyaspor’un Hatayspor Karnesi!

İşte Konyaspor’un Hatayspor Karnesi!
Süper Lig’in 27 haftasında Konyaspor - Hatayspor karşılaşmasıyla iki takım bugüne kadar 31. kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’in 27 haftasında Konyaspor - Hatayspor karşılaşmasıyla iki takım bugüne kadar 31. kez karşı karşıya gelecek.

Konyaspor ile Hatayspor arasında 1971-1972 sezonunda başlayan rekabette geride kalan süreçte 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 30 maç oynandı. Söz konusu bu maçlarda Konyaspor’un bir tanesi hükmen olmak üzere 12, Hatayspor’un ise 11 galibiyeti bulunuyor. 7 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. Deprem sürecinden ötürü Akdeniz ekibiyle geçen sezonun ikinci devresinde oynanması gereken mücadele oynanamamış ve Konyaspor 3-0 hükmen galip ilan edilmişti. İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı galibiyeti Konyaspor aldı. 4 Mart 2001’de 1. Lig’de oynanan maçı yeşil-beyazlı ekip, iç sahada 6-1 kazandı. Sezonun ilk yarısında Mersin’de oynanan karşılaşmayı Konya temsilcisi 3-1 kaybetmişti.

Öte yandan Konyaspor skor avantajı yakaladığı iç saha karşılaşmalarında en fazla mağlubiyet alan takım olarak ilk 4 sırada yer aldı. Hatayspor ise bu sezon deplasmanda geri düştüğü 7 Süper Lig maçından da puan alamadı. Son yılların en kötü sezonlarından birini geçiren Konyaspor, Süper Lig'de bugün belki de sezonun en önemli maçlarından birine çıkacak. Konyaspor 26. haftanın sonunda 25 puanla 19. sırada yer alıyor. Hatayspor ise 26 maçta topladığı 29 puanla 14. sırada bulunuyor. Konyaspor geride kalan haftalarda 12 kez rakiplerini evinde konuk etti. Konya temsilcisi bu 12 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. 14 gol atan Konyaspor 13 gol yedi ve 15 puan topladı.

Anadolu Kartalı bu istatistikleriyle iç sahada ligin en kötü dördüncü takımı konumunda yer alıyor. Bu sezon evinde Gaziantep FK, Kasımpaşa, Kayserispor ve Ankaragücü'nü mağlup eden Konyaspor, İstanbulspor, Fatih Karagümrük ve Antalyaspor ile berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar; Çaykur Rizespor, Pendikspor, Sivasspor ve Başakşehir'e ise mağlup oldu. Evinde oynadığı son maçta 20 bini geçkin taraftarının desteğiyle Ankaragücü'nü mağlup eden Konyaspor, yine taraftarının desteği ile Hatayspor'u mağlup edip ligde kalma umutlarını tazelemek istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.