Jorge Jesus: ‘Rakibimiz Bizi Şaşırtacak Hızlı Kontra Ataklar Yapmadı’

Jorge Jesus: ‘Rakibimiz Bizi Şaşırtacak Hızlı Kontra Ataklar Yapmadı’
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, deplasmanda 1-0 yenildikleri Konyaspor maçına ilişkin, “Rakibimiz bizi şaşırtacak, hızlı kontra ataklar yapmadı. Konyaspor’un hızlı kanat oyuncuları var. Ama bu anlamda bugün hızlı atak yaparak bizi şaşırtmadılar” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, deplasmanda 1-0 yenildikleri Konyaspor maçına ilişkin, “Rakibimiz bizi şaşırtacak, hızlı kontra ataklar yapmadı. İlk yarıda 1 kişi eksik kaldık. Tabii ki bunun da etkisiyle takımımız birazcık daha geride kabullenmek durumunda kaldı rakibi. O yüzden onlara hızlı atak yapacak boşlukları bırakmadık. Konyaspor’un hızlı kanat oyuncuları var. Ama bu anlamda bugün hızlı atak yaparak bizi şaşırtmadılar” dedi.

Teknik Direktör Jorge Jesus, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak maç değerlendirmesi yaptı ve ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Jesus’un yanıtları şu şekilde:

"Yapmış olduğumuz değişikliklerle maça çözüm bulmaya çalıştık. Takıma hem ofansif hem de defansif anlamda dinamiklik katmaya çalıştık. Fakat takımımız hem ofonsif anlamda pozisyon üretmede sıkıntı yaşadı hem de 11’e 10 iken rakibi savunmakta zorlandı. Devre arası bu sebeple değişiklikler yaptık. Lemos’un çıkıp Serdar Dursun’un girmesiyle rakibimiz biraz daha baskılı oynamaya başladı. Devre arasındaki hamlelerle maça denge getirdik. 10’a 10 olduktan sonra daha kolay olmasını bekledik ama bu şekilde olmadı. Bugün takımım sahaya gerekli dinamikliği ve hızı katmayı beceremedi. Oyuna girenler de buna çözüm olamadı.

Rakibimiz bizi şaşırtacak hızlı kontrataklar yapmadı. İlk yarıda bir kişi eksik kaldık. Tabii ki takımımız bunun etkisiyle rakibi biraz geride kabullenmek durumunda kaldı. O yüzden onlara hızlı ataklar yapacak boşluklar da bırakmadık. Hızlı kanat oyuncuları var ama bu anlamda bizi hızlı atak yaparak şaşırtmadılar.

Takımımızın genel performansına baktığımız zaman bugünkü oyunumuzun gerçek performansımızı gösterdiğini düşünmüyorum. Takımımın genel performansını değerlendirirken bugüne kadar oynadığımız maçlara bakıyorum, evet bugün çok iyi performans sergileyemedik ama bizim gerçek seviyemiz bu değil. Bizim gerçek seviyemiz bugüne kadar oynadığımız diğer maçlar. Ben buna odaklanıyorum. Oyuncularıma inanan bir antrenörüm. Bugün oyuncularım iyi performans sergileyemedi ama ben gerçek seviyemizin daha önceki maçlarda gösterdiğimiz performans olduğunu biliyorum. Valencia’nın pozisyonunu maç sırasında gördüm. Bu kendi içimizde konuşmamız gereken bir konu ki tesisimizde kendi içimizde oyuncumuzla konuşup, değerlendireceğiz."

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.