Karatay Sporda da Bir Başka

Karatay Sporda da Bir Başka
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, değerlendirme toplantısında spordaki yatırımlara da değindi. Kılca, “Büyük önem verdiğimiz alanlardan biri de sportif faaliyetler” diyerek, yapılmakta olan ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgi verdi

KARATAY Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediyenin 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ait yatırım ve planlama çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Karatay Gençlik Merkezi'nde yapılan toplantıda Kılca; eğitim, ulaşım, turizm, tarih, kültür, dönüşüm, şehirleşme, gençlik, spor, sosyal yatırımlar ile çevre ve yeşilden oluşan 9 başlıkta çalışmaları özetledi. Kılca, spordaki yatırım ve başarılar ile ilgili şu açıklamayı yaptı. “Karatay’da sportif anlamda her bir gencimiz aynı zamanda büyük bir hazine barındırıyor. Bu hazineyi gün yüzüne çıkarmak için Karatay Belediyespor Kulübümüzü hızlı bir şekilde yeniden canlandırdık. Şu anda 12 branşta lisanslı sporcularıyla başarıdan başarıya koşan kulübümüz oldukça etkin bir yapıya büründü. Birçok branşta milli takımlarımıza oyuncu gönderiyor, ay-yıldızlı bayrağımızı gururla taşıyoruz. Sporun erişilebilirliğini artıran çalışmalarımızdan biri de yaz spor okulları. Göreve geldiğimiz ilk sene hızlı bir planlama ve koordinasyonla startını verdiğimiz yaz spor okullarımıza ilgi oldukça fazla. 2020 yılında pandemi nedeniyle yapamamış olsak da 2021 yılında 11 branşta sporcularımızla muhteşem bir yaz dönemi geçirdik. Gençlik ve sporda yeni tesis yatırımlarımızı planladık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak Celaleddin Karatay gençlik merkezimizi ülkemizin en büyük kitap kafelerinden birine ve yeni bir gençlik merkezine dönüştürüyoruz”.

“KÖPRÜBAŞI mahallemizde Ali Ulvi Kurucu caddesi üzerinde işlevini yitirmiş vaziyette olan halı saha alanına çok özel bir proje çalıştık. Bu bölgede yaptığımız anket neticesinde çalışma yapmaya uygun talepleri derleyerek ortak bir projede buluşturduk. Spor salonları, oyun alanları, kütüphane, kafe, derslikler, özel sınıflar ve konferans salonu gibi özelliklere sahip olacak projemizde ihale sürecimizi kısa sürede başlatmayı hedefliyoruz. Karatay’ımızda sportif çeşitliliği artırmaya yönelik adımlar da atıyoruz. Ulubatlı Hasan mahallemizde planladığımız tenis merkezinde kapalı ve açık tenis kortları için proje çalışmalarımızda sona yaklaştık. Bir diğer spor tesisimizi de çimenlik mahallemizde planladık. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nin yanı başında inşa edeceğimiz spor salonumuz çok amaçlı olarak geniş bir bölgede gençlerimizin ihtiyacını karşılayacak bir merkez olacak. Bu çalışmalarımızı destekler nitelikte bir tesisi daha şehrimize kazandırıyoruz. Antrenörlerimizin ihtiyaçlarını büyük oranda giderecek, özellikle 5. İslam Olimpiyatları’nda yoğun kullanılacak olan antrenör merkezi için projemizi hızla tamamladık ve yapım ihalesine çıktık”.

“BAŞLATTIĞIMIZ projeyle Karatay’ımıza 30 yeni halı saha yapımının startını vermiştik. 8 halı sahamızı tamamladık. 11 noktada ise yapım çalışmalarımız devam ediyor. Suni çim halı özelliğindeki sahalarımızı ortalama 1000 metrekare büyüklüğünde ve FIFA normlarına uygun vaziyette inşa ediyoruz. Sporu tabana yaymak adına önemli gördüğümüz turnuva modelini birçok kez uyguladık. İlkokullar arası futbol turnuvamız, Gazeteciler Cemiyeti ile düzenlediğimiz basın futbol turnuvamız, birimler arası futbol turnuvamız ve satranç turnuvamız bu konuda bazı örneklerimiz. Özellikle ilkokul düzeyinde yaptığımız turnuvamızdan 70 çocuğumuzu spor kulübümüze kazandırdık. Turnuvalarımızla birlikte geçtiğimiz yıl bir de bisiklet yarışı gerçekleştirdik. Restorasyonunu yaptığımız Obruk Hanı’ndan start alan yarış, bir diğer Anadolu Selçuklu eseri olan Sultan Hanı’nda final yaptı. Son olarak gençlerimize değinmek istiyorum. Bölgemizin en aktif gençlik meclislerinden birini Karatay Kent Konseyi’mizin bünyesinde oluşurduk. Gençlik meclisimizin gönüllü ekibi kamplardan okuma etkinliklerine, sosyal çalışmalardan yarışmalara kadar tüm alanlarda gençliğe dair çalışmalar ortaya koyuyor. Tüm gençlerimizi bir kez daha buradan kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.