Karatay’dan Ali Naim Gülcan Türkiye Şampiyonu Oldu

Karatay’dan Ali Naim Gülcan Türkiye Şampiyonu Oldu
Karatay Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı, Türkiye Halter Şampiyonası’nda 81 kiloda yarışan kulüp sporcusu Ali Naim Gülcan Türkiye Şampiyonu olurken; 89 kiloda yarışan Yakup Ensar Anlaş Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Karatay Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı, Genç A-B Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonası’ndan üç önemli dereceyle döndü. Çanakkale’de düzenlenen şampiyonada 81 kiloda yarışan kulüp sporcusu Ali Naim Gülcan Türkiye Şampiyonu olurken; 89 kiloda yarışan Yakup Ensar Anlaş Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 96 kiloda yarışan Mehmet Can Doğan da rakiplerini geride bırakarak Türkiye dördüncüsü olmayı başardı.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen Genç A-B Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonası, Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Halter Federasyonu’nun da katkılarıyla 9 - 12 Ocak 2024 tarihleri arasında organize edilen şampiyonaya 51 ilden 353 sporcunun mücadelesiyle tamamlandı.

Karataylı Haltercilerden Önemli Dereceler

Şampiyonaya katılan genç sporcuların kıyasıya mücadelelerine sahne olan şampiyonada Karatay Belediyesi Spor Kulübü sporcuları da önemli dereceler elde ettiler.

Kulübün halter takımından Ali Naim Gülcan, 81 kilogramda çıktığı müsabakasını kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu ve altın madalyanın sahibi oldu. Kulüp sporcusu Yakup Ensar Anlaş da 89 kilogramda Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya elde etti. Yine kulüp sporcusu olan Mehmet Can Doğan ise mücadelesi sonucunda Türkiye dördüncüsü olmayı başardı.

Sporcularımızla Gurur Duyuyoruz

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediye Spor Kulübü’nün son yıllarda önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, Karataylı haltercilerin Çanakkale’deki başarıları dolayısıyla sporcuları, antrenörlerini ve kulüp yöneticilerini tebrik etti.

Karatay Belediyesi olarak gençlik ve spora yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediye Spor Kulübümüz, birbirinden önemli başarılar elde etmeyi sürdürüyor. Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, Çanakkale’de düzenlenen organizasyonda önemli başarılar elde eden bütün sporcu kardeşlerimi, kulübümüzün yöneticilerini ve takım antrenörümüzü kutluyorum. Bugün olduğu gibi gelecekte de bu ve daha birçok branşta daha büyük hedefler koyarak hep birlikte önemli başarılar elde etmeye devam edeceğiz” dedi.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.