Kartal 87’de Yıkıldı!

Kartal 87’de Yıkıldı!
Konyaspor şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray karşısında 87. dakikaya kadar 0-0 götürdüğü maçtan puansız ayrıldı. Güçlü rakibi karşısında kalesini iyi savunan Anadolu Kartalı 87’de Emre Akbaba’nın golüne engel olamayınca beraberlikten oldu.

KONYASPOR, zorlu İstanbul deplasmanından puansız döndü. Süper Lig’in 38. haftasında şampiyonluk yarışı veren ekiplerden Galatasaray’a konuk olan yeşil-beyazlılar, kalesini iyi savunduğu mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak, beraberlikten oldu.

Güçlü rakibi karşısında iyi savunma yapan Anadolu Kartalı, 87’de şanssız bir gol yiyince mücadelesinin karşılığını alamadı ve sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı genel olarak düşük tempoda geçti. Maçın genel hakimi sarı-kırmızılı takım olmasına karşın gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

İYİ savunma yapan ve bireysel hata yapmayan Konyaspor, rakibine gol şansı tanımadı.

Konyaspor, Galatasaray’ın zaman zaman yaptığı top kayıplarını ise hızlı ataklarda değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Maçın ikinci yarısında topla oynayan taraf Galatasaray oldu. Konyaspor savunmada kalırken, hızlı hücumlarla gol aradı. Bu taktiğinde 87. dakikaya kadar başarılı olan yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu dakikada Emre’nin golüne engel olamadı. Babel’in sert şutunda kaleci İbrahim Sehic’ten dönen meşin yuvarlağı Emre filelere gönderdi ve ev sahibini 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda temsilcimizin çabası golü getirmedi ve Konyaspor iyi mücadele ettiği maçtan şanssız bir şekilde mağlup ayrıldı. Anadolu Kartalı bu sonuçla 42 puanla on birinci sırada kalırken, düşme hattıyla bağlantısını ise tam anlamıyla koparamadı.

 

MAÇIN önemli dakikaları şöyle: 36. dakikada Etebo’nun pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Şener, pasını bekletmeden penaltı noktası yakınlarındaki Halil’e verdi. Bu oyuncunun vuruşunda savunma araya girerek topu kornere gönderdi. 45+1. dakikada Halil’in pasında topu önünde bulan Gedson Fernandes’in ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği sert şutu kaleci Sehic direk dibinden kornere çeldi. 53. dakikada Şener’in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Kerem’in sert şutu üstten auta çıktı.

 

70. DAKİKADA Gedson Fernandes’in verdiği pasta Babel’in, ceza alanı dışında kaleyi karşısına alarak yaptığı vuruşu kaleci Sehic güçlükle oyun alanına çeldi. 87. dakikada Babel’in ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği şutta kaleci Sehic’ten seken topa hareketlenen Emre Akbaba, altıpastan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0. 90. dakikada Babel’in pasında topu alan Ömer’in ceza sahasına girerek sol çaprazından yaptığı vuruş kaleci Sehic’in de müdahalesiyle direğe çarparak kornere çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.