Konya İdmanyurdu 1. Lig’e Yükseldi

Konya İdmanyurdu 1. Lig’e Yükseldi
Kadınlar 2. Ligi'nde play-off müsabakaları oynanan 2 maç ile tamamlandı. Konya İdmanyurdu Futbol Takımı adını 1. Lig’e yazdırdı.

Konya’yı TFF Kadınlar 2. Ligi’nde temsil eden Konya İdmanyurdu Play-Off yükselme maçları sonunda TFF Kadınlar 1. Ligi’ne yükselmeyi başardı.

Normal sezon sonunda gruplarını lider tamamlayan Gazikentspor, Bornova Hitab Spor ve Çatalca Belediye Spor direkt olarak bir üst lige yükselme hakkı elde etmişti.

Kadınlar 1. Ligi'ne yükselecek son 2 takımın belirleneceği play-off müsabakalarının ilk turu 22 Haziran'da, ikinci turu ise 25 Haziran tarihinde gerçekleştirildi.

Gruplarını 2. ve 3. sırada tamamlayan takımlar ile en yüksek puan ve averaja sahip 4'üncülerden 2 takım olmak üzere toplam 8 takımın katılımı ile düzenlenen play-off müsabakaları sonucunda Konya İdman Yurdu Spor ve Telsiz Spor 2023 - 2024 sezonunda Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele etme hakkını elde eden takımlar oldu.

Yeşil-beyazlılar, TFF Kadınlar 2. Lig Play-Off müsabakalarının çeyrek finalinde Ankara’da Ordu temsilcisi Rusumat Gençlik ve Spor Kulübünü 2-0 mağlup ederek finale yükselmişti. Konya İdmanyurdu, finalde ise Ankara Pursaklar Stadı’nda oynanan müsabakada 1955 Batman Belediyespor’u 3-1 yenerek gelecek sezon TFF Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

Yeşil-beyazlılar önemli bir başarıya imza atarken, takımın 1. Lig’e yükselmesi Konya spor kamuoyunda büyük bir sevinçle karşılandı.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da yayımladığı mesajla Konya İdmanyurdu’nu tebrik ederek, 1. Lig’de başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.