Konya’dan Çıkış Yok!

Konya’dan Çıkış Yok!
Süper Lig’de müthiş bir sezon başlangıcına imza atan Konyaspor, İstanbul takımlarına karşı son dönemde büyük bir üstünlük kurdu. Anadolu Kartalı, İstanbul ekiplerini konuk ettiği son 11 karşılaşmanın sadece 2’sini kaybederken, 8’ini kazandı ve 1’inde beraberlik aldı

Süper Lig’de müthiş bir sezon başlangıcına imza atan ve ilk 11 hafta sonunda 20 puanla ilk 5 yarışı içine giren Konyaspor, İstanbul takımlarına karşı son dönemde büyük bir üstünlük kurdu. Yeşil-beyazlılar, son yıllarda İstanbul takımlarına karşı aldığı sonuçlarla dikkati çekiyor. Son olarak sahasında ağırladığı Fenerbahçe’yi 2-1 ile geçen yeşil-beyazlılar, son 3 sezon içinde Konya’da oynadığı maçlarda ise İstanbul ekipleri karşısında bariz bir üstünlük kurdu.

Anadolu Kartalı, İstanbul ekiplerini konuk ettiği son 11 karşılaşmanın sadece 2’sini kaybederken, bu maçların 8’ini kazandı, 1’inde beraberlik aldı.

 

Konya’dan bu dönem içinde sadece Başakşehir (2020-21) ve Fenerbahçe (2020-21) galibiyet alabildi. 2019-2020 sezonunda Konya’da ağırladığı Kasımpaşa ile berabere kalan yeşil-beyazlı temsilcimiz, Fenerbahçe ve Başakşehir’i ise mağlup etmişti. 2020-2021 sezonunda ise Konya’da sadece Başakşehir ve Fenerbahçe’ye yenilen Anadolu Kartalı;

Beşiktaş, Kasımpaşa, Galatasaray ve Fatih Karagümrük maçlarından galibiyetle ayrılmayı başardı. Anadolu Kartalı bu sezon ise şu ana kadar konuk ettiği iki İstanbul ekibi; Başakşehir ve Fenerbahçe’yi aynı skorlarla 2-1 mağlup ederek müthiş seriyi sürdürdü.

Konyaspor, İstanbul takımlarıyla sahasında oynadığı son 11 maçta 24 kez fileleri havalandırarak müthiş bir istatistiğe imza attı.

 

 

*Hüseyin Turgut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.