Konyaspor 6. Yenilgisini Aldı!

Konyaspor 6. Yenilgisini Aldı!
Konya Basket, Bursaspor'a 99-87 mağlup oldu

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligin 10. hafta maçında evinde konuk ettiği Frutti Extra Bursaspor’a 87-99 mağlup oldu. Konya Basket bu sonuçla ligdeki 6.yenilgisini aldı.

Konyaspor Koçu Engin Gençoğlu karşılaşmaya; Erkin Şenel, Roko Badzim, Jordan Morgan, Kristijan Nikolov ve Jerell Edie  ilk beşiyle başladı.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda oynanan maça Frutti Extra Bursaspor daha iyi başladı. Periyodun başından itibaren ele geçirdiği üstünlüğü bitime kadar korumayı başaran konuk takım, ilk çeyreği 29-25 önde kapattı.

İkinci çeyrek, takımların karşılıklı sayılarıyla başladı. Hızlı hücumlarla sayı üretmeye başlayan Bursaspor, farkı bir ara 9 sayıya (43-34) kadar çıkardı. AYOS Konyaspor Basketbol ise bulduğu 3'lüklerle farkın açılmasını engellemeye çalışsa da soyunma odasına 53-48’lik skorla geride girdi.

Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Bursaspor, farkı bir ara 13 sayıya (73-60) kadar çıkardı. AYOS Konyaspor Basketbol ise faul atışlarından doğan serbest atışlarla ürettiği sayılarla farkın düşürmeye çalıştı. Konuk Frutti Extra Bursaspor, mücadelenin 3. periyodunu da 80-64 önde tamamladı.

Son bölümde etkili oyununu sürdüren konuk takım, farkı bir ara 15 sayıya (92-77) kadar çıkardı. Konya temsilcisi ise bu bölümde sayı üretmekte zorlanınca parkeden 99-87’lik skorla mağlup ayrıldı.

AYOS Konyaspor Basketbol skor dağılımı: Roko Badzim 18 sayı, Jarell Eddie 18 sayı, Jordan Morgan 14 sayı, Matt Coleman 7 sayı, Can Altıntığ 7 sayı, Erkin Şenel 6, Kristijan Nikolov 5 sayı, Cevher Özer 5 sayı, Hasan Efe Uzun 3 sayı, Ramazan Tekin ve Selim Şav Troy ise 2’şer sayı ile oynadı.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.