Konyaspor Adeta 1 Puana Abone Oldu

Konyaspor Adeta 1 Puana Abone Oldu
Konyaspor son haftalarda evinde de deplasmanda da oynadığı karşılaşmalarda 1 puana razı oldu. Süper Lig’in 22.haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile oynayan Konyaspor, kritik karşılaşmadan 3 puanla ayrılamadı ve ateş hattında çıkma fırsatını kullanamadı

Konyaspor son haftalarda evinde de deplasmanda da oynadığı karşılaşmalarda 1 puana razı oldu. Süper Lig’in 22.haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile oynayan yeşil-beyazlı takım, kritik karşılaşmadan 3 puanla ayrılamadı ve ateş hattında çıkma fırsatını kullanamadı.

Stat: Kalyon

Hakemler: Volkan Bayarslan, Süleyman Özay, Samet Çiçek

Gaziantep FK: Florin Nita, Junior Morais (Salem M’Bakata dk. 77), Papy Djilobodji, N’koulou, Arda Kızıldağ, Mustafa Eskihellaç, Furkan Soyalp (İlker Karakaş dk. 61, Marko Jevtovic, Ogün Özçiçek, Lazar Markovic, Mirza Cihan (Deian Sorescu dk. 61)

Yedekler: Mustafa Burak Bozan, Batuhan Şen, Ertuğrul Ersoy, Bahadır Gölgeli, Mehmet Kuzucu

Teknik Direktör: Marius Sumudica

Konyaspor: Deniz Ertaş, Guilherme, Uğurcan Yazğılı, Metehan Mert, Ahmet Oğuz (Kahraman Demirtaş dk. 62), Soner Dikmen, Steven N’Zonzi, Robert Muric (Daniel Prip dk. 62) Alexandru Cicaldau, Marlos Moreno (Oğulcan Ülgün dk. 70), Sokol Cikalleshi (Yunus Mallı dk. 62)

Yedekler: Jakup Slowik, Yasir Subaşı, Niko Rak, Emmanuel Boateng, Muhammed Semih, Emrehan Gedikli

Goller: Ogün Özçicek (dk. 31) (Gaziantep FK), Moreno (dk. 41) (Konyaspor)

Sarı kartlar: Ogün Özçicek, Mustafa Eskihellaç (Gaziantep FK),Deniz Ertaş, Oğulcan Ülgün (Konyaspor)

Maçtan Önemli Notlar:

Konyaspor, deplasmanda Gaziantep FK karşısında galibiyeti kaçırmasına karşın sahadan kritik 1 puanla ayrılmayı bildi. Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın Gaziantep’teki mücadelesi 1-1’lik skorla sona erdi.

Konyaspor, Gaziantep FK karşısında geriye düşmesine karşın beraberliği yakalamayı başardı. Maçın son bölümünde üst üste pozisyonlara giren ve bir golü ofsayt gerekçesiyle sayılmayan yeşil-beyazlı temsilci uzatma dakikalarında ise Soner ile direğe takıldı ve 3 puanı kaçıran taraf oldu. Anadolu Kartalı bu sonuçla üst üste beşinci maçında da galip gelemezken 21 puanda kaldı ve düşme hattından çıkma fırsatını değerlendiremedi. Ancak Konyaspor, istekli ve arzulu futboluyla gelecek haftalar adına camiaya umut vererek yüzleri güldürdü.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaştı. Kalyon Stadı’nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler ilgi göstermezken, tribünlerde az sayıda taraftar yer aldı. Konyaspor taraftarı da Gaziantep’e giderek takımlarına destek oldu.

Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Ömerovic, Gaziantep FK karşısında maça ilk 11’de 3 değişiklik yaparak başladı. Antalyaspor maçında sahaya ilk 11’de çıkan Yunus Mallı, Louka Prip ve Oğulcan Ülgün, maça yedeklerde başlayarak ikinci devrede oyuna girdi. Marlos Moreno, Robert Muric ve Alexandru Cicaldau ise sahaya ilk 11’de çıktı. Kritik mücadelenin ilk devresinde tempo genel olarak düşüktü. İki takım da net gol fırsatına girmekte zorlanırken, goller savunmaların hatalarıyla geldi. Gaziantep FK, 31. dakikada 1-0 öne geçti. Ev sahibi takımın sağ kanattaki atağında topla buluşan Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası içerisine yaptığı ortaya topla buluşan Ogün Özçiçek'in vuruşunda, Metehan Mert’e çarpan top ağlarla buluştu.

Konyaspor, 42’de beraberliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Ahmet Oğuz'un ceza sahası içerisine yaptığı ortada, savunma ile kalecinin anlaşmazlığında topu iyi takip eden Marlos Moreno, arka direkte meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Karşılaşmanın ilk devresi 1-1 sona erdi. Mücadelenin ikinci devresi de seyir zevki açısından oldukça düşüktü. Oyun sık sık sakatlıklarla durdu. Konyaspor, özellikle son 15 dakikada net gol şansları yakaladı. Rakibinin orta sahasını çabuk geçen Anadolu Kartalı, galibiyeti kaçıran taraf oldu. 86. dakikada serbest vuruşta Metehan Mert’in attığı gol, VAR’da incelendikten sonra çok az farkla ofsayt nedeniyle geçerli olmadı. 90’da Metehan’ın kafa vuruşunda kaleci, mükemmel bir refleksle gole izin vermedi. Uzatmanın son anlarında ise Konyaspor, uzun süre unutulmayacak bir net gol şansı kaçırdı. Sağdan gelişen atakta Cicaldau'nun ceza sahası içerisine yaptığı ortada, Soner Dikmen penaltı noktasında oldukça müsait olmasına karşın topu üst direğe nişanladı. Pozisyonun kaçmasının ardından Soner ve diğer oyuncular adeta yıkıldı ve 90 dakika 1-1 sona erdi. Konyaspor, 23. hafta maçında 28 Ocak Pazar günü sahasında Başakşehir ile karşılaşacak.

Konyaspor’un Süper Lig’deki son hafta karşılaşmaları ve aldığı sonuçlar şöyle:

20.hafta İstanbulspor-Konyaspor (0-0), 21.hafta Konyaspor – Antalyaspor (1-1), 22.hafta Gaziantep FK- Konyaspor (1-1)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.