Konyaspor Avantajı Kaptı!

Konyaspor Avantajı Kaptı!
Vaduz karşısında iyi bir futbol sergileyen Konyaspor, sayısız gol fırsatlarını değerlendiremedi ve sahadan beraberlikle ayrılarak, tur biletini Konya’ya bıraktı. Yeşil-beyazlıların ilk yarıda bir topu direkten dönerken, ikinci devre ise 3 topu savunma tarafından çizgiden çıkarıldı.

KONYASPOR, Vaduz deplasmanında galibiyeti kaçırarak beraberliğe razı oldu. Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Vaduz’a konuk olan yeşil-beyazlı temsilcimiz, özellikle rakibi karşısında ikinci yarıda sayısız gol fırsatı yakalamasına karşın rakip fileleri bir kez havalandırabildi ve tur biletini Konya’ya bıraktı. Maçın ilk yarısında maçın hakemi sertliğe fazlasıyla müdahale ederken, Vaduz’un şiddetli faullerinde sarı kartına başvurmaması dikkat çekerken, Konyaspor’a ise çıkardığı basit sarı kartlarla kötü bir yönetim sergiledi. Oyunun çok sık durduğu İlk 45 dakikada topla daha çok oynayan arabam.com Konyaspor, Amilton ile direğe takılırken, ilk yarı golsüz sona erdi.

 

KONYASPOR ikinci yarıya ise daha istekli ve baskılı başladı. Özellikle kanatları etkili kullanan Anadolu Kartalı, art arda gol pozisyonlarına girdi. Temsilcimizin 3 kez topu çizgiden çıkarıldı. Ev sahibi takımın kalecisi Lars Traber de kurtarışlarıyla maça damga vurdu. Lihtenştayn ekibi, Konyaspor kalesine bir kez gelebildiği anda 1-0 önde geçti. 72. dakikada sağdan yapılan ortada Nikeryalı oyuncu Sasere, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Konyaspor, golden sonra rakip kaledeki baskısını sürdürdü. Temsilcimiz, aradığı golü 89’da Muric'in şutunda kaleciden dönen topta araya giren Muhammet Demir ile buldu. Kalan dakikalarda net şanslar da yakalayan Konyaspor, ikinci golü bulamadı. Mücadele 1-1’lik eşitlikle sona ererken yeşil-beyazlı ekip, Konya’ya istediğini alarak döndü. Anadolu Kartalı, 11 Ağustos Perşembe günü Konya’da oynanacak karşılaşmayı kazanması halinde adını play-off turuna yazdıracak.

 

MAÇIN önemli dakikaları şöyle: 7. dakikada Ahmet sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya iyi yükselen Amilton’un kafa vuruşunda top üst direkten döndü. 10. dakikada ceza sahasın önü sağ çaprazında topla buluşan Tunahan Çiçek’in vuruşunda savunmaya da çarpan topu kaleci Sehic köşeden son anda kornere çeldi. 30. dakikada ceza sahası önünde gelen pasa bekletmeden vuran Rahmanovic’in şutunda meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı. 33. dakikada Amilton’un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Hadziahmetovic’in şutunda top az farkla yandan auta çıktı. 49. dakikada Amilton’un pasıyla ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Michalak rakibini çalımlayıp şutunu çekti fakat savunma topu kale çizgisinde çıkarmayı başardı. 55. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Amilton’un şutunu kaleci Büchel parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

64.DAKİKADA sağ kanattan Hadziahmetovic’in kullandığı kornerde Muhammet’in dokunduğu topu kale önünde Dobras çıkardı. Pozisyonun devamında ceza sahası içinde yükseklik kazanan topa kafa Calvo kafa vuruşunu yaptı, Dobras bir kez daha meşin yuvarlağı kale çizgisinden çıkarmayı başardı. 72. dakikada Ulrich’in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Sasere’nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0. 89. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Muric’in şutunda kaleci Büchel başarılı oldu. Kaleciden seken topa kale önünde Muhammet dokundu savunmadan da seken top kale çizgisini geçti ve skorda eşitlik sağlandı. 1-1. 90+4. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Çekiçi’nin şutu üstten auta gitti. 90+6. dakikada sağ kanattan Hadziahmetovic’in ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Çekiçi’nin kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.

 

 

 

 

(Hüseyin Turgut)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.