Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz: “Ülkemize puan kazandırdığımız için mutluyuz”

Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz: “Ülkemize puan kazandırdığımız için mutluyuz”
Atiker Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, FC Salzburg maçını değerlendirdi.

Atiker Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, FC Salzburg maçını değerlendirdi.  Maç sonrası yaptığı açıklamada “Bugün tarihi günlerden birini yaşıyoruz, çünkü ilk deplasman puanımız aldık Avrupa’da. İlk galibiyetimizi kendi sahamızda almıştık, deplasmanda da puan almak güzel. Güne şehit haberleriyle başlamıştık, 8 şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum “ dedi.

Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Maçın geneline baktığımızda Salzburg Avusturya’nın en önemli takımlarından biri. 9 kere şampiyon olmuş bir takım. Buna rağmen Atiker Konyaspor’umuz bu baskıyı kırdı. Ataklar yapmaya çalıştık ama tabi ilerde üçüncü bölgede biraz zayıf kaldık. Defansta ve orta sahada çoğunlukla üstün olan taraf bizdik. Genel olarak ilk puanımızı aldığımız için mutluyuz. Türkiye’ye mutlu dönüyoruz. Ülkemize  puan kazandırdığımız için mutluyuz çünkü aldığımız her puan ülkemize katkı sağlıyor. Şu anda geldiğimiz noktada grupta iddiamız devam ediyor. Marsilya maçında alacağımız bir galibiyet bizi muhtemelen yukarıya taşıyacak diye bakıyoruz. Taraftarlarımıza  buradan sesleniyorum inşallah 42 bin kişilik stadyumumuzu Marsilya maçında dolduralım güzel bir galibiyet alalım ve ikinci galibiyetimizle beraber inşallah  tur atlayalım.

Burada binin üzerinde seyircimiz vardı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hollanda’dan Belçika’dan Almanya’dan Avusturya’nın farklı şehirlerinden birçok kardeşlerimiz geldi. Onları burada görmekten ağırlamaktan mutluluk duyduk, onur duyduk. Atiker Konyaspor’umuzu da güzel bir şekilde desteklediler. 90 dakika boyunca hiç susmadılar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ayaklarına, seslerine sağlık.”

KONYASPOR HEPİMİZİ MUTLU ETTİ

Salzburg Başkonsolosu Gürsel Evren ise Konyaspor’umuzun deplasmanda aldığı puanın herkesi çok mutlu ettiğini söyledi.

Salzburg Başkonsolosu Evren açıklamasında “Her Türk takımımın deplasmanda aldığı beraberlikler ve galibiyetler bizleri mutlu ediyor. Biraz önce sayın başkanımızla beraber oyuncularımızı ve hocamızı tebrik ettik. 2 gün önce Cumhuriyet Bayramımız vardı. Cumhuriyetimizin 94. yılını burada büyük bir coşkuyla kutladık. Yurtdışında Cumhuriyet Bayramlarını kutlamak ayrı bir anlam ifade ediyor bugün de Konyaspor takımı bize Cumhuriyet coşkusunu devam ettiren bir mutluluk yaşattı. Kendilerini tebrik ediyorum. Konyaspor’a bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyoruz. Türkiye’de vahim olaylar sonucu şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Bu maçın bir anlamı daha var buradaki vatandaşlarımız için büyük bir moral oldu. Burada dostluk kazandı. Umarım Salzburg ve Konyaspor gruptan birlikte çıkarlar” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.