Konyaspor Basketbol, Ağustos Başında Sezonu Açacak

Konyaspor Basketbol, Ağustos Başında Sezonu Açacak
Konyaspor Basketbol, ağustos ayı başında toplanarak sezonu açacak. Konya’da sağlık kontrollerinden geçecek olan yeşil-beyazlı oyuncular, 7 Ağustos’ta ise Bolu’ya gidecek ve sezon hazırlıklarına burada başlayacak

YENİ sezonda Basketbol Süper Lig’de mücadele edecek temsilcimiz Konyaspor Basketbol, ağustos ayı başında toplanarak sezonu açacak. Yeşil-beyazlılarda, 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da yapılacak olan 5. İslami ve Dayanışma Oyunları nedeniyle yeni sezon hazırlık programında değişiklik yapıldı. Daha önce Ağustos ayının ilk haftasında toplanıp, bir süre Konya’da çalışmayı planlayan yeşil-beyazlılar, İslami Oyunları’ndan ötürü salonlarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle, sağlık kontrolleri sonrasında 7 Ağustos’ta Bolu’ya giderek sezon hazırlıklarına burada start verecek. Bolu’da 19 Ağustos’a kadar kamp yapacak olan Konyaspor Basketbol daha sonra Konya’ya dönecek. Yeşil-beyazlılar ayrıca Bolu’da yoğun antrenman programının yanı sıra hazırlık turnuvalarına da katılmayı planlıyor.

 

ÖTE yandan Konyaspor Basketbol’da, kadro çalışmalarında da sona gelindi. Yerli transferleri büyük ölçüde tamamlayan yeşil-beyazlılar, yabancı transferinde ise bir ismi daha kadrosuna katarak, kadroyu şekillendirmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekipte yeni sezon kadrosunda 10 oyuncu netleşti. Konyaspor Basketbol’da, iç transferde deneyimli oyun kurucu Can Altıntığ ile yola devam edildi ve diğer sporcularla yollar ayrıldı. Dış transferde ise yerli olarak Mersin Büyükşehir Belediyespor’dan Erkin Şenel, Samsunspor’dan Mert Gizir, Darüşşafaka’dan Hasan Efe Uzun, Pınar Karşıyaka’dan Murat Göktaş, Sigortam.net’ten Ramazan Tekin ve Cevher Özer ile anlaşma sağladı. Makedonya ekibi MZT Skopje’den kadroya dahil edilen ve Türk vatandaşlığı da bulunan 25 yaşındaki oyun kurucu Kristijan Nikolov ise yerli statüsünde forma giyecek.

 

KONYASPOR Basketbol, kadrosuna şu ana kadar 4 yabancı transferi yaptı. Yeşil-beyazlılar, Fransa’nın Bourg takımından Nijerya asıllı Amerikalı oyun kurucu Rasheed Sulaimon, Türk Telekom’dan skorer oyun kurucu Alex Perez ve Macaristan ekibi Szolnoki Olaj takımından Hırvat şutör Roko Badzim ile anlaşma sağladı. Temsilcimiz, kadrosuna bir yabancı daha katacak. Bu noktada listedeki isimlerle görüşmeler devam ediyor. Son yabancı hamlesinin de kaliteli ve nokta atışı bir transfer olacağı açıklandı. Konyaspor Basketbol, ilerleyen süreçte bir yerli 4 numara da transfer etmek amacında. Bu iki transfer hamlesi ile yeni sezon kadrosu tamamlanmış olacak. Öte yandan Konyaspor Basketbol, anlaşmaya vardığı yabancı oyuncuları geçtiğimiz hafta içinde sosyal medya hesabından da açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.