Konyaspor Çaykur Rizespor’un 28. Buluşması

Konyaspor Çaykur Rizespor’un 28. Buluşması
Konyaspor ile Çaykur Rizespor yarın oynanacak maçla birlikte 28. kez karşılaşacak. 26 maçın 8’ini Konyaspor, 6’sını ise Rizespor kazandı. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ile Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise birbirlerine 6. kez rakip olacaklar

KONYASPOR ile Çaykur Rizespor yarın oynanacak maçla birlikte 28. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de bugüne kadar 27 maçta birbirlerine rakip olan Konyaspor ile Çaykur Rizespor maçları genelde çekişmeli ve heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.

Oynanan 27 maçın 8’ini Konyaspor, 6’sını ise Çaykur Rizespor kazandı. 12 maçta eşitliğin bozulmadığı rekabette Konyaspor rakip fileleri 33 kez havalandırırken, kalesinde ise 33 gol gördü.

Konya’da oynanan 12 maçta ise Konyaspor’un galibiyetlerde 8’e 1 üstünlüğü var. 3 maç ise berabere bitti. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yarınki maçla birlikte birbirlerine 6. kez rakip olacaklar.

 

İKİ teknik adam arasında bugüne kadar daha önce oynanan 5 maçta Hamzaoğlu’nun 2-1’lik galibiyet üstünlüğü bulunuyor.

İlhan Palut ile Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı takımlar Süper Lig’de toplam 5 kez karşılaştı. İki teknik adam ilk olarak 14 Aralık 2019’da Göztepe ile Gençlerbirliği arasında oynanan mücadelede karşılaştı ve Palut’un öğrencileri sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Söz konusu 5 maçta İlhan Palut’un, Hamza Hamza Hamzaoğlu’na karşı 1 kez galibiyeti bulunuyor. İki karşılaşmayı kaybeden genç teknik adam 2 maçı ise beraberlikle tamamladı. Söz konusu maçlarda Palut’un takımı 6 kez rakip fileleri havalandırırken, Hamza Hamzaoğlu’nun ekipleri 9 gol attı.

İlhan Palut bu maçlarda 5 puan toplarken, 10 puan yitirdi. İki teknik adam en son geçtiğimiz sezonun 35’inci haftasında Konya’da karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

 

 

 

 

 

(Y.Meram)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.