Konyaspor Çeyrek Finale Adını Yazdırdı

Konyaspor Çeyrek Finale Adını Yazdırdı
Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda deplasmanda oynadığı Sivasspor’u uzatmalarda tek golle 1-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda deplasmanda oynadığı Sivasspor’u uzatmalarda tek golle 1-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Mehmet Akıncık, Suat Güz

Sivasspor: Nikoloc, Burak Kapacak (Yusuf Kefkir dk. 68), Mehmet Albayrak, Caner Osmanpaşa (Alaadin Okumuş dk. 68), Camara, Emre Gökay (Emrah Başsan dk. 59), Kerem Atakan Keskin (Sinan Kaya dk. 75), Charisis, Erdem Güleç (Talha Şeker dk. 119), Koita (Ziya Erdal dk. 68), N’jie

Yedekler: Serkan Kaan Sarman, Oğuzhan Aksoy, Sabri Çakır, Mustafa Özbay

Teknik Direktör: Bülent Uygun

Konyaspor: Deniz Ertaş, Ahmet Oğuz, Metehan Mert, Kahraman Demirtaş, Yasir Subaşı (Guilherme dk. 90+2), Soner Dikmen, Boateng (Rak dk. 67), Prip (Ndao dk. 68), Yunus Mallı (Uğurcan Yazğılı dk. 95), Moreno (Junior dk. 83), Ethemi (Oğulcan Ülgün dk. 68)

Yedekler: Slowik, Muhammet Demir, Gökhan Töre, Damjanovic,

Teknik Direktör: Fahrudin Omerovic

Goller: Ahmet Oğuz (dk. 109) (Konyaspor)

Sarı kartlar: Ahmet Oğuz, Moreno (Konyaspor), Kerem Atakan Keskin (Sivasspor)

Tümosan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında deplasmanda oynadığı Sivasspor’u uzatma bölümünde bulduğu tek golle devirerek adını çeyrek finale yazdırdı. Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan ve normal süresi golsüz eşitlikle sona eren maçta Konyaspor uzatma bölümünde bulduğu golle Sivas ekibini kupanın dışına itti ve çeyrek finale yükseldi. Konyaspor’a turu getiren tek golü 109. dakikada Sivasspor’un eski futbolcularından Ahmet Oğuz kaydetti. Ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor’un son haftalardaki etkili futbolunu kupa zaferiyle süslemesi de takıma büyük moral oldu. Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, Ankaragücü maçını da düşünerek kadroda rotasyona girdi. Anadolu Kartalı maça; Deniz, Ahmet Oğuz, Metehan, Kahraman, Yasir, Boateng, Soner, Prip, Yunus, Moreno ve Ethemi 11’ile çıktı.

Düşük tempoda başlayan maça Sivasspor daha etkili giriş yaptı. Kırmızı-beyazlı ekibin ataklarında kaleci Deniz Ertaş, kalesinde hata yapmadı. Konyaspor, 38. dakikada gole çok yaklaştı. Yunus Mallı’nın kullandığı serbest vuruşta Kahraman Demirtaş’ın kafa vuruşu yan direkten oyun alanına döndü. Mücadelenin ilk devresinde gol sesi çıkmadı. Mücadelenin ikinci devresinde Konyaspor çok net şanslar yakaladı. Yeşil-beyazlılar, özellikle Prip ve Ethemi ile gol fırsatlarından yararlanamadı. Yasir, Oğulcan ve Soner’in vuruşları da rakip kalede etkili oldu ancak Konyaspor aradığı golü bir türlü bulamadı. Mücadelenin normal süresi golsüz eşitlikle sona erince uzatmalara gidildi.

Karşılaşmanın ilk uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı. Eşitliği eski bir Sivassporlu olan Ahmet Oğuz bozdu ve Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Ahmet Oğuz, topu önüne alarak ceza sahası dışından şık bir vuruşla 109. dakikada fileleri havalandırdı. Deneyimli sağ bek, attığı golde sevinmedi. Kalan dakikalarda Konyaspor, skoru korumayı başardı ve maçtan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından yeşil-beyazlı temsilcimiz, adını Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yazdırdı. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kura çekimi, 12 Şubat Pazartesi günü yapılacak. Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva Tesislerinde yapılacak ve kulüp yetkililerinin katılacağı kura çekimi saat 14.00’de başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.