Konyaspor Deplasmanda Zorlu Mücadelede

Konyaspor Deplasmanda Zorlu Mücadelede
Konyaspor, 38. hafta maçında bugün deplasmanda şampiyonluk yarışı içinde olan Galatasaray ile karşılaşacak. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak maç 20.30’da başlayacak. Anadolu Kartalı’nda hedef puanla dönmek olarak belirlendi

KONYASPOR, 38. hafta maçında bugün deplasmanda şampiyonluk yarışı içinde olan Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak.

Mücadeleyi İstanbul bölgesi hakemi Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılığını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Konyaspor dün sabah saatlerinde havayoluyla İstanbul’a giderken, burada yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı. Yeşil-beyazlı temsilcimizde sakatlıkları süren Alper Uludağ, Eray Birnican, Marin Anicic ve Deni Milosevic ile kart cezalıları Nejc Skubic ve Abdülkerim Bardakçı bugünkü maçta forma giyemeyecek.

 

LİGDEKİ son 5 maçında galibiyet alamayan Konyaspor, şampiyonluk mücadelesi içinde olan Galatasaray’a sürpriz yaparak, puan ya da puanlarla dönmek ve ligin son haftalarında korkulu rüya görmemeyi, galibiyet özlemini sonlandırmayı hedefliyor.

Süper Lig’de 35 maç oynayan Galatasaray; 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi sonucunda 69 puan topladı. Sarı-kırmızılı takım, 38. haftaya lider Beşiktaş’ın 6, ikinci Fenerbahçe’nin 3 puan gerisinde 3. sırada girdi. 

Konyaspor ise yaptığı 35 maçın 10’unu kazanırken, 12’sinde berabere kaldı, 13’ünü de kaybetti. Yeşil-beyazlı temsilcimiz hanesine yazdırdığı 42 puanla haftaya averajla 11. sırada başladı.

 

GALATASARAY’DA sakatlıkları bulunan Henry Onyekuru ve DeAndre Yedlin, Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı takımda hazırlanan özel maskeyle antrenman yapan Radamel Falcao’nun durumuna ise teknik heyet karar verecek.

Galatasaray’da müsabaka öncesinde Arda Turan ve Oghenekaro Etebo da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Galatasaray, ayrıca sahasında oynadığı son 4 lig maçında galibiyet elde edemedi. Sarı-kırmızılı takım, Türk Telekom Stadı’ndaki son 4 karşılaşmasında Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor ile berabere kalırken, Çaykur Rizespor’a mağlup oldu.

 

ÖTE yandan Galatasaray-Konyaspor maçında teknik direktörler İlhan Palut ile Fatih Terim, 5. kez karşı karşıya gelecek.

Teknik adamlar daha önce 3’ü ligde olmak üzere 4 kez birbirlerine rakip oldu. Konyaspor’da sezon ortasında teknik direktörlük görevine getirilen İlhan Palut, bu müsabakalara Göztepe ve Hatayspor ile çıktı. Fatih Terim ise söz konusu karşılaşmalarda Galatasaray’ın başında bulundu. İki teknik adamın rekabetinde galibiyetlerde eşitlik hakim. Her iki teknik adam da sahadan 2 kez galibiyetle ayrıldı. İlhan Palut yönetimindeki takımlar bu maçlarda 8 gol atarken, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray ise 9 golle karşılık verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.