Konyaspor En Gollü 2’inci Sezonunu Yaşıyor

Konyaspor En Gollü 2’inci Sezonunu Yaşıyor
Konyaspor, 33. haftalar itibari ile Süper Lig tarihinde en gollü ikinci sezonunu yaşıyor

Konyaspor, 33. haftalar itibari ile Süper Lig tarihinde en gollü ikinci sezonunu yaşıyor. Anadolu Kartalı, bu sezon 3 kez 4 gol kaydetti. Temsilcimiz, deplasmanda oynadığı Fatih Karagümrük, iç sahadaki Kasımpaşa ve Gaziantep karşısında 4 gol birden buldu.

İlhan Palut’un öğrencileri, 5 kez de rakiplerine 3 gol attı. Ligdeki 56 golün 32’si iç sahada, 24’ü ise deplasmanda geldi.

Konyaspor, sahasında en çok gol atan takım konumunda bulunuyor. Yeşil -beyazlılar, Süper Lig tarihinde 33. haftalar itibari ile en gollü sezonunu ise 2004-2005 sezonunda yaşadı. Temsilcimiz, tarihinin en gollü sezonunu yaşamış ve söz konusu dönemde oynadığı 33 lig karşılaşmasında 58 gol atmıştı. Konyaspor, 17 yıl önceki dönemde bir kez 5, iki kez 4, 7 kez de 3 gol atma başarısı gösterdi. Gollü bir sezon yaşayan yeşil-beyazlılar, aynı zamanda Süper Lig’de 30 haftanın üzerinde oynanan sezonlarda en az gol yediği ikinci sezonu yaşıyor. Konyaspor, bu sezon 33 karşılaşmada ağlarında 36 gol gördü. Anadolu Kartalı, bu alanda rekoru ise 2015-2016 sezonunda kırdı. Konyaspor, Aykut Kocaman tarihi bir dönem yaşayıp üçüncü olduğu sezonda kalesinde sadece 32 gol görmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.