Konyaspor Evinde Şen!

Konyaspor Evinde Şen!
Bu sezon Süper Lig’de Konya’da ilk kez maça çıkan Konyaspor, özellikle ikinci yarıda oyundan düşse de skoru korumayı bildi ve Ümraniyespor’u tek golle devirerek zirveye yeniden ortak oldu. Anadolu Kartalı’na galibiyeti getiren golü 45+3’de Muhammet Demir kaydetti

Konyaspor, Süper Lig’de bu sezon Konya’da çıktığı ilk maçta hata yapmadı ve Ümraniyespor engelini 1-0’lık skorla geçerek, zirveye ortak oldu. Zemin çalışmaları nedeniyle daha önceki 3 iç saha maçını Eskişehir’de oynamak zorunda kalan yeşil-beyazlılar, Süper Lig’de 51 gün sonra taraftarı önüne çıkarken, galibiyete ilk yarının uzatma bölümünde Muhammet Demir’in attığı golle uzanarak taraftarına 3 puan hediye etti. Kırmızı kart cezalısı İbrahim Sehic ile sakatlığı bulunan Endri Çekiçi ve Cebrail’in forma giyemediği maça taraftar gereken ilgiyi göstermezken, tribünlerde önemli boşluklar göze çarptı. Genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta Konyaspor, ilk yarıda daha çok pozisyona giren taraf oldu.

Maçın ilk yarısında tempo yükselmezken, orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarıda Ümraniyespor ataklarında, ilk Süper Lig maçına çıkan Erhan Erentürk, başarılı kurtarışlar yaptı. Konyaspor ise topla çok oynamasına karşın pozisyon üretme konusunda sıkıntılar yaşadı. Buna karşın yeşil-beyazlılar, 45+3’de 1-0 öne geçti. Guilherme'nin sol kanattan ortasında Muhammet Demir, şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kafayla fileleri gönderdi. Bu golden sonra Ümraniye net bir fırsat yakalarken, kaleci Erhan gole izin vermedi. Kontra ataktan ise Michalak’ın ortasında arka direkte Bytyqi’nin vuruşunda top filelere giderken, gol ofsayt nedeniyle geçerli olmadı ve ilk Konyaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Ümraniyespor daha istekli, Konyaspor ise temkinli başladı. Ümraniyespor, zaman zaman Konyaspor kalesine tehlikeli geldi. 60. dakikada Konyaspor, ikinci kez ofsaytta yakalandı. Sağ kanattan yapılan ortada Calvo’nun vuruşunda direk ve kaleciye çarpan top ağlara gitti. Pozisyon VAR’da dakikalarca inceledikten sonra ofsayt nedeniyle geçerli olmadı. Ümraniyespor karşısında özellikle son bölümde fazla geriye çekilen ve zaman zaman zor anlar yaşayan Konyaspor, kendisinden beklenilen futbolu sergileyemese de skoru korumayı bildi ve sahadan 1-0 galip ayrılarak, 8. haftayı 17 puanla tamamladı. Maç sonunda ise yeşil-beyazlı futbolcular, galibiyet sevincini taraftarlarla doyasıya kutladılar. Maçın önemli dakikaları şöyle. 6. dakikada Lenjani’nin ceza sahası önü sağ çaprazından direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta kaleci Erhan topu son anda kornere çeldi. 8. dakikada Bytyqi’nin sol kanattan arka direğe yaptığı ortaya Bruno Paz kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

25.dakikada Popov’un pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Onur’un dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Erhan topu kornere çeldi. 31. akikada ceza yayı önünde topla buluşan Mrsic’in şutunda savunmaya da çarpan topu kaleci Erhan kontrol etti. 45+3. dakikada Guilherme'nin sol kanattan penaltı noktasına doğru yaptığı ortaya Muhammet kafa vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0. 49. dakikada Kartal Kayra’nın sol çaprazdan direkt kaleye sert kullandığı frikikte kaleci Erhan topu son anda kornere çeldi. 59. dakikada Hadziahmetovic’in sağ çaprazdan arka direğe kullandığı serbest vuruşta Calvo kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ancak VAR’dan gelen uyarıyla gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 84. dakikada Kartal Kayra’nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Umut topu ağlara gönderdi ancak gol Umut’un elle oynadığı gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.