Konyaspor Güle Oynaya Turladı

Konyaspor Güle Oynaya Turladı
Konyaspor, ilk maçta mağlup ettiği BATE Borisov’u rövanş maçında da iyi bir futbol sergileyerek adını 3. Tur’a yazdırdı. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği karşılaşmada yeşil-beyazlı temsilcimize turu getiren golleri ilk yarıda Rahmanovic ve Calvo kaydetti.

Konyaspor, kağıt üzerinde zorlu geçmesi beklenen BATE Borisov engelini deyim yerinde ise güle oynaya geçti. Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Belarus ekibi Borisov ile eşleşen ve ilk maçta rakibini 3-0 mağlup ederek, rövanş maçına büyük bir avantajla çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz, binlerce taraftarının önünde oynadığı karşılaşmayı da 2-0 kazanarak adını 3. Tur’a yazdırdı. İlk maçta alınan farklı galibiyetin verdiği özgüvenle rövanş maçına da iyi başlayan Konyaspor, özellikle ilk yarıda müthiş bir oyun sergiledi. Mücadeleye istekli ve coşkulu başlayan Anadolu Kartalı, Endri Çekiçi ve Sokol Cikalleshi ile 2 kez direğe takılsa da önce 37’de Rahmanovic’in şık golüyle 1-0 öne geçti. Ardından 42’de kornerden gelen topa çok iyi bir kafa vuruşu yapan Calvo ile farkı ikiye çıkaran Konyaspor ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısında iki takım da oyunu rölantiye alırken, Konyaspor teknik patronu İlhan Palut, skorun da verdiği avantajla oyuncu değişikliklerine imza atarak kadroda revizyona gitti. Yeşil-beyazlılar biraz da yorgunluğun etkisiyle ikinci yarının büyük bölümünü sahasında kabul ederken, uzun toplarla gol aradı. Borisov ise en azından maçı berabere bitirme adına zaman zaman etkili olmaya çalışsa da Konyaspor rakibine gol izni vermedi ve temsilcimiz sahadan iyi bir oyunla 2-0 galip ayrılarak, Konferans Ligi’nde adını 3. Tur’a yazdırdı. Maçın tek olumsuz olayı ise 74’de Cikalleshi’nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi olurken, 90 dakikanın ardından saha içinde büyük sevinç yaşandı. Taraftarlar, tribünlere çağırdığı oyuncularla 3. Tur’un coşkusunu yaşadı. Teknik heyet ve yönetim de maçın ardından takımı tebrik etti.

Maçın önemli dakikaları şöyle: 19. dakikada Çekiçi’nin pasında ceza yayı önünde topa gelişine sert vuran Hadziahmetovic’in şutunda kaleci Kudravets meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı. 21. dakikada Bytyqi’nin sol kanattan arka direğe yaptığı ortaya Muric bekletmeden vurdu fakat top kaleci Kudravets’de kaldı.30. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Muric’in şutunu kaleci Kudravets çıkardı. Pozisyonun devamında top penaltı noktası üzerinde Çekiçi’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. 36. dakikada Muric sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya gelişine vuran Bytyqi’nin şutunda top uzak direğin dibinden auta gitti.

37.dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Muric’in yerden penaltı noktasına doğru gönderdiği topta Rahmanovic sırtı dönük vuruşunu yaptı ve fileleri sarstı. 1-0. 40. Dakikada Guilherme’nin sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Hadziahmetovic’in kafa vuruşunu kaleci Kudravets son anda kornere çeldi. 41. dakikada Rahmanovic’in sol kanattan penaltı noktasına gönderdiği topu Cikalleshi’nin kontrol edip vurduğu top üst direkten oyun alanına geri döndü. 42. dakikada Hadziahmetovic’in sol kanattan kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Calvo’nun kafa vuruşunda top filelere buluştu. 2-0.

67.dakikada sağ kanattan Muric’in ayak dışıyla ön direğe yaptığı ortada Cebrail’in kafa vuruşunu kaleci Kudravets son anda topu kornere çeldi. 70. dakikada Amilton’un pasıyla topla buluşan Muhammet’in ceza yayı önü sol çaprazında yaptığı sert şutunda kaleci Kudravets topu köşeden çelmeyi başardı. 73. dakikada Konyaspor’da sarı kartı bulunan Cikalleshi, Gromyko’ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı kart ve ardından gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 90+2. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Dostanic’in şutunu kaleci Sehic kurtardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.