Konyaspor ‘İlki Başarmak İstiyor’ Demiştik ve Başardı!

Konyaspor ‘İlki Başarmak İstiyor’ Demiştik ve Başardı!
Süper Lig’in 4. Haftasında Konyaspor, Başakşehir’le 25.kez karşı karşıya geldi. Anadolu kartalı, daha önce oynanan 24 maçta sadece 3 kez galip gelirken, rakibini hiç İstanbul’da yenememişti. Konyaspor bugün kazanarak bir ilki de başardı.

Süper Lig’in 4. Haftasında Konyaspor, Başakşehir’le 25.kez karşı karşıya geldi. Anadolu kartalı, daha önce oynanan 24 maçta sadece 3 kez galip gelirken, rakibini hiç İstanbul’da yenememişti. Konyaspor bugün kazanarak bir ilki de başardı. Konyaspor, deplasmanda Başakşehir’i 1-0 mağlup etti.

Müsabakaların 12’sinden İstanbul ekibi, 3’ünden ise Konyaspor galip ayrılırken, 9 maç da beraberlikle sonuçlandı. Son galibiyetle birlikte Konyaspor rakip fileleri 19 kez sarsarken, kalesindeki 39 gole engel olamadı. Geçen sezonun ilk yarısında Eskişehir’de oynanan maç golsüz eşitlikle sona ererken, İstanbul’da oynanan mücadeleyi turuncu-lacivertli takım, 2-0 kazanmıştı. Konya temsilcisi, İstanbul ekibi karşısında aldığı 3 galibiyeti de sahasında alırken, deplasmanda hiç kazanamamıştı.

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla mücadele veren Başakşehir, Konyaspor'a karşı resmi karşılaşmalarda sahasındaki son yenilgisini 2002 yılında 1. Lig'de almıştı.

Öte yandan Başakşehir, bu sezon Süper Lig’de henüz golle ve puanla tanışmadı.

Ayrıca Konyaspor, 31 Mayıs 2017 tarihinde Eskişehir’de oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde de rakibini penaltılarda geçerek kupayı müzesine götürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.