Konyaspor İstatistikleri de Alt Üst Etti!

Konyaspor İstatistikleri de Alt Üst Etti!
Konyaspor, anahtar pas, şut pas ve atak organizasyonlarında dikkati çeken istatistiklere imza attı. Konyaspor, geride kalan 23 haftada lig ortalamasının 3.27 olduğu anahtar pasta, 4.59 ortalama ile takımlar arasında birinci sırada yer alıyor. Sergilediği performansla ligde fırtına gibi esen yeşil-beyazlıları, 4.04 ile Fenerbahçe izlerken, Adana Demirspor 4.00 ile 3'üncü, Galatasaray 3.83 ile 4'üncü, Göztepe ise 3.78 ortalama ile 5'inci sırada yer aldı.

SÜPER Lig'in 24. haftasında geçtiğimiz cuma günü sahasında Giresunspor'u 1-0 yenen Konyaspor, şampiyonluğu kovalamaya devam ediyor. Ligde 48 puanla ve bir maç eksiğiyle lider Trabzonspor’u takip eden Konyaspor, son 8 maçta 7 galibiyet alırken, 1 kez yenildi. Yeşil-beyazlılar bu süreçte 21 puan toplarken, sadece 3 puan kaybetti. Konyaspor rakip fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde 3 gol gördü. 5 maçta ise kalesini gole kapattı.

Konyaspor, anahtar pas, şut pas ve atak organizasyonlarında dikkati çeken istatistiklere imza attı. Konyaspor, geride kalan 23 haftada lig ortalamasının 3.27 olduğu anahtar pasta, 4.59 ortalama ile takımlar arasında birinci sırada yer alıyor.

Sergilediği performansla ligde fırtına gibi esen yeşil-beyazlıları, 4.04 ile Fenerbahçe izlerken, Adana Demirspor 4.00 ile 3'üncü, Galatasaray 3.83 ile 4'üncü, Göztepe ise 3.78 ortalama ile 5'inci sırada yer aldı.

Konyaspor, şut pasında ise ligde 6. sırada yer aldı. Anadolu Kartalı maç başına 7.05 şutla ligin en iyi pas atan takımları arasında yer alırken, Emre Belözoğlu'nun gelişi ile birlikte ofansif istatistiklerde ciddi bir aşama kaydeden Başakşehir ise maç başına 7.95 şut pası ile bu alanda ilk sırada. Atak organizasyonlarında da dikkati çeken istatistiğe sahip Konyaspor, bu kulvarda 24.95 ile ligde ilk 5 içinde yer aldı. Lig ortalamasının 23.26 olduğu bu alanda Adana Demirspor ise 26.83 ortalama ile 1'inci zirvede yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.