Konyaspor İyi Bir Sonuçla Tur Kapısını Aralamak İstiyor

Konyaspor İyi Bir Sonuçla Tur Kapısını Aralamak İstiyor
Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında bugün BATE Borisov'a konuk olacak. Saat 22.00'de başlayacak maçı Portekizli hakem Gustavo Fernandes Correia yönetecek. Temsilcimiz bugün iyi bir sonuç alarak tur kapısını aralamak istiyor

Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında bugün Belarus temsilcisi BATE Borisov'a konuk olacağı karşılaşmayla Avrupa kupalarında 13. kez sahaya çıkacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Gustavo Fernandes Correia yönetecek. Mücadele, A Spor'dan naklen yayımlanacak. Yeşil-beyazlı ekip, bugüne dek yaptığı 12 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 6 golle rakip fileleri havalandıran Konyaspor, kalesinde 18 gole engel olamadı.

 

KONYASPOR, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda BATE Borisov takımıyla yapacağı iki maçı da Konya'da oynayacak. Bugün yapılacak ilk maç, seyircisiz oynanacak. Rövanş ise 28 Temmuz Perşembe günü yine Konya’da yapılacak. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 2. eleme turunda Belarus'un BATE Borisov takımını geçerse, 3. eleme turunda Koper (Slovenya)-Vaduz (Lihtenştayn) eşleşmesini geçen tarafla maça çıkacak. Konyaspor zorlu maçın hazırlıklarını önceki gün stadyumda yaptığı idmanla sürdürürken, dün de Kayacık Tesisleri’nde gerçekleştirdiği taktik çalışmasıyla hazırlıklarını tamamladı ve kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

 

YENİ sezona 45 yaşındaki Teknik Direktör İlhan Palut idaresinde başlayan Konyaspor, ilk resmi maçında BATE Borisov karşısında avantajlı bir skor alarak ikinci maçta taraftarının desteği ile bir üst tura yükselmeyi hedefliyor. Teknik patron İlhan Palut yönetiminde yeni sezon hazırlıkları kapsamında 3 hazırlık maçı yapan Anadolu Kartalı, bunların 1’ini kazanırken, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı. Öte yandan daha önce kulüp tarihinde Avrupa’ya iki kez giden Konyaspor, bugün üçüncü kez Avrupa seferine çıkacak. 2016 ve 2017 yıllarında Avrupa’da boy gösteren Anadolu Kartalı’nın o kadrosundan sadece bir isim kaldı.

 

TEMELLERİNİ teknik direktör Aykut Kocaman’ın oluşturduğu ve iki sezon üst üste Avrupa’ya giden, Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazanan ‘başarılı kadro’dan sadece Amir Hadziahmetovic kaldı. Aynı zamanda Konyaspor’un en eski oyuncusu konumunda yer alan Boşnak orta saha oyuncusu, Anadolu Kartalı ile üçüncü Avrupa seferine çıkacak. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay döneminde sakatlığı ve UEFA listesinde yer verilmemesi nedeniyle Avrupa kadrosunda yer alamayan 25 yaşındaki maestro, bu kez takımını taşıyan isim olmak istiyor. Konyaspor ile daha önce 2016-2017 sezonunda Aykut Kocaman döneminde UEFA Avrupa Ligi gruplarında 6 maça çıkan Amir, eski kulübünde de Avrupa tecrübesi yaşadı. Başarılı oyuncu, Konyaspor'dan önce henüz çok genç yaşta Bosna Hersek ekibi Zeljeznicar’da da 6 kez Avrupa Ligi eleme maçı deneyimi yaşamış, 3 de asist yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.