Konyaspor Kalesini Gole Kapatamıyor

Konyaspor Kalesini Gole Kapatamıyor
Süper Lig’de en kötü dönemi geçiren Konyaspor, gol yememe konusunda da sıkıntılar yaşıyor. Son olarak iç sahada oynanan ve 1-0 kazandığı Ümraniyespor maçında rakibine gol izni vermeyen yeşil-beyazlılar, sonrasında çıktığı 14 lig maçında da kalesini gole kapatamadı

SPOR Toto Süper Lig’de en kötü dönemini geçiren ve son 8 maçta galibiyet yüzü göremeyerek düşme korkusunu hissetmeye başlayan arabam.com Konyaspor, kalesini de bir türlü gole kapatamıyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Süper Lig’de son 14 maçta da gol yedi. Anadolu Kartalı, ligde en son olarak 2 Ekim’de taraftarının önünde oynadığı ve 1-0 kazandığı Ümraniyespor maçında kalesini gole kapattı. Anadolu Kartalı, sonraki süreçte sırasıyla oynadığı tüm maçlarda kalesini gole kapatamadı. 2022-2023 sezonunun ilk 6 karşılaşmada kalesinde gol görmeyerek Süper Lig rekoru kıran Konyaspor, son 14 maçlık süreçte tam 24 gole engel olamadı.

SON olarak erteleme maçında geçtiğimiz cumartesi günü Fenerbahçe karşısında 4 gol birden yiyen Konyaspor, bu mücadelenin yanı sıra İstanbulspor, Başakşehir, Ankaragücü, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Sivasspor, Alanyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Adana Demirspor, Gaziantep FK ve Antalyaspor maçlarında da kalesini gole kapatamadı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, lig maçlarının yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Bodrumspor ve Gaziantep FK maçlarında da gol yedi. Ayrıca Boşnak kaleci İbrahim Sehic’in sakatlık sürecinden ötürü bu sezon ligde birçok maçta forma giyen Erhan Erentürk, performansıyla hayal kırıklığı yaşattı.

KONYASPOR’da ikinci kaleci konumunda bulunan Erhan Erentürk, ilk olarak Sehic’in cezası sebebiyle oynamadığı Ümraniyespor maçında forma giydi ve bu maçta gol yemedi. Sezon başında transfer edilen 27 yaşındaki file bekçisi, sonraki süreçte oynadığı maçlarda tam 11 golü ağlarında gördü. Erhan Erentürk, Fenerbahçe maçında 4, Fatih Karagümrük maçında 3, Sivasspor ve Beşiktaş maçlarında ikişer gol yedi. Ayrıca kupa maçlarında da yine gole engel olamayarak kalesinde güven vermedi. Öte yandan Konyaspor, Fenerbahçe maçında yediği 4 golle puan cetvelinde gol averajında eksiye düştü. Rakip fileleri 24 kez havalandıran Anadolu Kartalı, kalesinde 26 gol görerek eksi 2 averaja sahip. Ligin en az gol atan takımları arasında yer alan yeşil-beyazlılar, son 14 maçta yediği gollerle sezon başındaki savunma performansında da hızla uzaklaştı ve taraftarını üzdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.