Konyaspor Kupada Bir Üst Tura Adını Yazdırdı

Konyaspor Kupada Bir Üst Tura Adını Yazdırdı
Türkiye Kupası 4. Tur maçında 2. Lig ekibi Vanspor’u konuk eden Konyaspor, rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle kupanın dışına itti ve adına 5. Tur’a yazdırdı. Yeşil-beyazlılarda, oyuna sonradan dahil olan Serdar ve Abdülkerim ise direği geçemedi

KONYASPOR, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda evinde 2. Lig ekiplerinden Vanspor FK’yı 3-1 yenerek adını 5. tura yazdırdı. Karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan tarihi centilmenlik maça damga vurdu. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda finali hedefleyen Konyaspor, 4. Tur’da 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Vanspor FK’yı konuk etti.

Bilet fiyatlarının çok düşük olmasına karşın karşılaşmaya ilgi çok düşük oldu. Anadolu Kartalı, maçın ilk yarısında oyunun genel olarak hakimi olsa da rakibine büyük üstünlük sağlayamadı. Yeşil-beyazlı ekip, ilk yarıda Michalak, Rahmanovic ve Adil ile gole yaklaştı. İlk devrede uzun süre hafızalarda yer alacak bir centilmenlik yaşandı.

33.dakikada Oğulcan Ülgün topu Vanspor yarı sahasına doğru sürerken sakatlık geçirdi ve elini de havaya kaldırarak topu takım arkadaşına bıraktı. Vansporlu futbolcular, Oğulcan Ülgün'ün bu sakatlığı sonrası duraksadı. Yeşil-beyazlı oyunculardan bazıları bunu fark etmezken, Rahmanovic’in vuruşu savunmaya çarparak ağlara gitti.

Golün ardından teknik heyetler ve oyuncular durumu bir süre tartıştı. Konyaspor teknik heyetinin isteğiyle Konyasporlu oyuncular durdu ve Vansporlu Hamza Küçükköylü santradan topu alarak skoru eşitleyen golü attı. Sakatlanan Oğulcan’ın yerine Çekiçi oyuna dahil oldu. İlk yarı 1-1 berabere bitti.

 

İKİNCİ yarının başında Abdülkerim ve Serdar Gürler’in oyuna girmesinin ardından Konyaspor, oyundaki ağırlığını hissettirdi. 56’da Serdar’ın vuruşu direkten döndü. Konyaspor, 71. dakikada soldan ceza sahasına hareketlenen ve çalımların ardından topu filelere gönderen Alper Uludağ’ın golüyle yeniden öne geçti. Temsilcimiz 76’da ise fişi çekti. Serdar Gürler’in müthiş hareketler sonrasında içeriye çevirdiği topa son dokunan Rahmanovic oldu ve Konyaspor 3-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda da Konyaspor, çok net fırsatlar yakalasa da maçta başka gol olmadı. Rakibini eleyen yeşil-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur’a yükselen takım oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kura çekimi ise bugün saat 11.30’da gerçekleştirilecek. Tek maç eleme usulüne göre, seri başı takımların sahasında oynanacak Türkiye Kupası 5. Tur müsabakaları, 28, 29 ve 30 Aralık'ta yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.