Konyaspor Kupa’ya Havlu Attı!

Konyaspor Kupa’ya Havlu Attı!
Yeşil-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a 2-0 yenilerek kupaya veda etti. Anadolu Kartalı, mücadele de Beşiktaş karşısında ilk golü yediği 32. dakikaya kadar varlık gösteremedi.

Yeşil-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a 2-0 yenilerek kupaya veda etti. Anadolu Kartalı, mücadele de Beşiktaş karşısında ilk golü yediği 32. dakikaya kadar varlık gösteremedi. Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğü ile tamamladı. Bu sonuçla Beşiktaş yarı finalde Ankaragücü’nün rakibi olurken, Konyaspor’un kupa macerası ise sona erdi.

Stat: Tüpraş

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku (Zainutdinov dk. 82), Al Musrati, Salih Uçan (Cenk Tosun dk. 46), Gedson Fernandes, Rashica (Amartey dk. 70), Muçi (Ghezzal dk. 90), Semih Kılıçsoy (Muleka dk. 90)

Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Aboubakar, Worrall, Demir Ege Tıknaz

Teknik Direktör: Fernando Santos

Konyaspor: Deniz Ertaş, Cebrail Karayel (Ahmet Oğuz dk. 28), Damjanovic (Kahraman Demirtaş dk. 46), Hadebe, Yasir Subaşı, Soner Dikmen (Boateng dk. 80), Oğulcan Ülgün (Ndao dk. 64), Yunus Mallı, Cicaldau, Niangbo, Muhammet Demir (Junior Sambou dk. 64)

Yedekler: Mehmet Erdoğan, Slowik, Guilherme, Nzonzi, Ethemi

Teknik Direktör: Fahrudin Omerovic

Goller: Salih Uçan (dk. 32), Cenk Tosun (dk. 58) (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Gedson Fernandes (Beşiktaş), Ahmet Oğuz, Kahraman Demirtaş (Konyaspor)

Maçtan Notlar

Beşiktaş’ın daha çok topa sahip olduğu ve seyir zevki düşük olan ilk yarıda iki takım da pozisyon üretemezken, ev sahibi ekip 32’de kaleci Deniz Ertaş’ın hatasını iyi değerlendiren Salih Uçan ile 1-0 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi. İkinci yarı ise genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, iki takım da vasat futbol sergiledi. Beşiktaş 58’de kullandığı köşe vuruşunda Cenk Tosun ile farkı 2’ye çıkardı. Bu golden sonra Konyaspor’da Ndao ve Sambou oyuna dahil olurken, bu değişikliklerle Konya temsilcisi hücumda az da olsa hareketlendi. Konyaspor maçın son bölümünde Ndao, Sambou ve Yunus ile 3 önemli fırsat yakalamasına karşın bunları golle sonuçlandıramadı ve 90 dakika Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğü ile tamamladı. Bu sonuçla Beşiktaş yarı finalde Ankaragücü’nün rakibi olurken, Konyaspor’un kupa macerası ise sona erdi.

Maçtan Dakikalar

23. dakikada Masuaku'nun soldan ortasına ön direkte Fernandes'in dar açıdan vuruşunda top üstten auta gitti.

32. dakikada Beşiktaş öne geçti. Rakip yarı alanın ortalarından rakibinden sıyrılan Muçi'nin şutunda kaleciden seken topu altı pas önünde Salih Uçan ağlara gönderdi: 1-0.

36. dakikada Muhammet Demir'in ceza yayı üzerinden sol ayağıyla yerden şutunda kaleci Mert Günok, topu direk dibinde kontrol etti.

42. dakikada rakibinden sıyrılarak ceza sahası sağ çaprazdan içeri giren Semih Kılıçsoy'un dar açıdan kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunda meşin yuvarlak Deniz Ertaş'tan oyun alanına döndü.

45+1. dakikada Cicaldau'nun savunma arkasına ara pasına hareketlenen Oğulcan Ülgün'ün ceza sahasına girer girmez karşı karşıya durumda vuruşuna kaleci Mert Günok, topu son anda kontrol etti.

57. dakikada sol taraftan topla beraber ceza sahası içine kadar ilerleyen Muçi, pasını penaltı noktasındaki Rashica’ya aktardı. Rashica’nın sert şutunda savunmaya da çarpan top kornere çıktı.

58. dakikada sağ taraftan Gedson’un kullandığı kornerde ceza sahası içinde iyi yükselen Cenk Tosun’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0.

80. dakikada Sambou’nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ndao’nun vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarıya gitti.

83. dakikada Zainutdinov’un kısa düşen geri pasında topla ceza sahasına giren Sambou’nun sağ çaprazdan vuruşunda savunmadan seken top altıpasın gerisindeki Yunus Mallı’nın önüne düştü. Yunus’un şutunda Necip kale çizgisi önündeki müdahalesiyle topu uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.