Konyaspor Şampiyonluk Yarışında Hata Yapmadı

Konyaspor Şampiyonluk Yarışında Hata Yapmadı
Konyaspor evinde karşılaştığı Giresunspor’u tek golle devirerek şampiyonluk yarışında hata yapmadı ve Trabzonspor ile puan farkını 6’ya indirdi. Yeşil-beyazlılara galibiyeti getiren golü 62’de oyuna giren Bytyqi atarken, hakem Cüneyt Çakır ilk yarıda net penaltıyı ‘es’ geçti

KONYASPOR, şampiyonluk yarışında bir engeli daha kayıpsız geçmeyi başardı. Bir başka deyişle yeşil-beyazlı temsilcimiz zirve yürüyüşünü hatasız devam ettiriyor. 24. haftanın açılış maçında Giresunspor’u konuk eden yeşil-beyazlılar ilk yarısı golsüz sona eren maçta ikinci yarıda oyuna giren Bytyqi’nin müthiş vuruşuyla bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Medaş Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan ve soğuk hava nedeniyle tribünlerin dolmadığı karşılaşmada Konyaspor baştan sona üstün bir futbol sergiledi. 42. dakikada Michalak’a yapılan bariz müdahaleye penaltı kararı çıkmazken, Cüneyt Çakır bu kararıyla tepkilere neden oldu. VAR da devreye girmeyince ilk yarı golsüz sona erdi.

 

İKİNCİ yarıda baskısını daha da artıran Konyaspor, pozisyon anlamında sıkıntı yaşasa da aradığı golü oyuna 62’de giren Bytyqi ile 66’de buldu. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Guilherme, topu yerden içeriye çevirdi. Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Bytyqi sağ ayağının üstüyle harika vurdu ve topu köşeye taktı: 1-0. Bu golden sonra Giresunspor topla daha çok oynasa da yeşil-beyazlı temsilcimiz rakibine pozisyon vermedi ve mücadeleden 1-0’lık skorla ayrılarak, üst üste üçüncü galibiyetine imza attı ve zirve yarışında kritik bir engeli daha geçti. Maç sonrasında taraftarlar ile futbolcular galibiyeti doyasıya kutlarken, teknik patron İlhan Palut’a da sevgi gösterisinde bulunuldu.

 

MAÇIN önemli dakikaları şöyle. 10. dakikada Michalak’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Abdülkerim’in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarıya çıktı. 21. dakikada ceza sahası önü sol çaprazında topla buluşan Guilherme, Ahmed Hassan ile paslaşarak ceza sahasına girdi. Guilherme’nin sol çaprazdan yaptığı vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Okan’da kaldı. 27. dakikada Guilherme’nin sol kanattan kullandığı kornerde Adil’den seken top Abdülkerim’in önünde kaldı. Bu oyuncunun kale önü sağ çaprazından yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu ancak hakem Cüneyt Çakır Rahmanovic’in kaleci Okan’a faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. 42. dakikada Michalak ceza sahası içinde rakibi tarafından ayağına basılarak düşürüldü ancak Cüneyt Çakır’ın müdahalenin topa olduğunu söyledi. Net penaltı kokan pozisyonda VAR da devreye girmeyince Konyaspor’un net penaltısı verilmedi.

 

54.DAKİKADA sağ kanattan gelişen Giresunspor atağında yerden ceza yayı üzerine gönderilen topa Serginho gelişine vurdu fakat top üstten dışarıya gitti. 66. dakikada sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Guilherme’nin yerden gönderdiği pasla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Bytyqi, kontrol edip sert vurdu ve fileleri havalandırdı. 1-0. 69. dakikada Serginho’nun ceza alanı önü sağ çaprazından direkt kaleye gönderdiği köşe vuruşunda top kaleci Erten’de kaldı. 84. dakikada Guilherme’nin sol kanattan kullandığı kornerde Adil’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı. 90+1. dakikada sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Bytyqi’nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ahmed Hassan’ın şutunda kaleci Okan’dan da seken top direkten döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.